mac@eivissa.es · 971 302 723

Dissabte 27 de novembre, a les 12.00 h | Sala d'actes del MACE 
A càrrec de Nicolás Márquez-Grant, antropòleg forense

En aquesta introducció a l'estudi de les restes humanes, veiem com l'anàlisi dels ossos permet als arqueòlegs entendre costums del passat, la demografia, com s'organitzaven els cementiris, com vivia la gent i de què s'alimentava, així com el seu estat de salut, malalties i patologies. En aquesta xerrada Nicholas Marquéz-Grant, abordarà amb dades obtingudes de l'anàlisi de restes òssies d'individus d'època púnica, romana, islàmica entre d'altres, en particular centrant-nos en el cas dels esquelets trobats durant les obres de reforma del MACE.

Breu biografia conferenciant - Nicolás Márquez-Grant

És un dels pocs antropòlegs forenses que practiquen al Regne Unit. Va iniciar la seva carrera estudiant arqueologia a la Universitat de York (Regne Unit) el 1994, seguit d'un Màster en osteologia, paleopatologia i arqueologia funerària a les universitats de Sheffield i Bradford, també a Anglaterra. El 2006 va completar la seva tesi doctoral a la Universitat d'Oxford, sobre paleodemografia i paleopatologia en poblacions púniques i romanes d'Eivissa.

En els 20 anys de treball com a especialista en restes humanes, ha analitzat poblacions europees així com d'altres continents, tant de cronologia prehistòrica com del segle XIX, encara que especialment centrat en restes humanes de les Illes Pitiüses. Des del 2008 ha treballat en més d'un centenar de casos per a la policia britànica. Aquests inclouen cerca de persones desaparegudes, enterraments clandestins, i catàstrofes en massa. També ha participat en la localització i la identificació d'individus de la Primera i Segona Guerra Mundial i de la Guerra Civil Espanyola.

Actualment és Professor d'Antropologia Forense a la Universitat de Cranfield, i investigador associat de la Universitat d'Oxford, Regne Unit. És autor de diversos textos de referència sobre legislació i restes humanes, ètica, ecologia forense, arqueologia forense i tafonomia, a més de diversos articles de recerca en bioarqueologia i antropologia forense.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es