mac@eivissa.es · 971 302 723

ElmyrdeHoryDegas
El MACE ha prestat dues pintures de la seva col.lecció de les que és autor Elmyr de Hory per a l'exposició: Elmyr de Hory: PROJECTE FAKE. Es tracta de dos olis sobre tela. Un a l'estil de Degas de 1972 (59 x 72 cm.) i un altre a l'estil de Picasso (80 x 60 cm.).

Elmyr de Hory va ser un dels grans falsificadors d'obres d'art de la història. Nascut a Hongria el 1906 va residir en els anys setanta durant 16 anys a Eivissa, on es va suïcidar el 1976 quan es va assabentar que seria extradit per ser jutjat per falsificació, arribant a pintar més de mil quadres de pintors com Degas, Picasso, Modigliani, etc. molts dels quals es van penjar posteriorment de museus.

Al llarg d'aquests anys va signar les seves obres amb pesudónimos com: Dory Boutin, Elmyr von Houry, Herzog, Louis Nassau, L. E. Raynal... i va sostenir sempre la seva innocència, culpant als seus machantes i sequaços (Legros i Lessard) de la col·locació de les obres falses en el mercat.

L'exposició de les seves obres en el Cercle de Belles Arts de Madrid planteja reflexions sobre el concepte d'autoria, el problema de la veritat i la falsedat, la seva màgia, les contradiccions, misèries i grandesa.
La trajectòria de Hory va ser glossada en el llibre ¡Frau! La història de Elmyr de Hory, el pintor més discutit del nostre temps, escrit per Clifford Irving, amic seu i també cèlebre estafador. Orson Welles va recollir les aventures de tots dos en el documental F for Fake, una història sobre els enganys, la realitat i la falsedat en la vida i en l'art.

EXPOSICIÓ: Elmyr de Hory: PROJECTE FAKE
Febrer 6-12 de maig. 2013. Sala Goya del Círculo de Bellas Artes de Madrid
Comissària: Dolores Durán
Organitza: Subdirecció General de Promoció de les Belles Arts. Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.
Horari: de dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 17 a 21 h. Diumenges i festius d'11 a 14 h. dilluns tancat.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es