mac@eivissa.es · 971 302 723

[widgetkit id=21]
Dates:
Del 16 de novembre de 2012 al 4 de març de 2013
Autora: Isabel Echarri, artista navarresa establerta a Formentera.
Mostra:19 obres produïdes expressament per a aquest projecte. Es tracta, majoritàriament, d'assemblatges, que s'exposen a la Sala d'Armes del museu, el discurs dels quals se centra en els escacs com a metàfora de la vida i la mort.

Ruiz Sastre ha explicat que a l'obra de Echarri "hi ha un hermetisme subtil tancat entre la forma i la matèria: hi ha elements presos de la natura: sorra, canyes, branques seques de pita, fibres de palma, sal, cargols...". I ha afegit: "Isabel Echarri es creadora d'un univers propi. El seu és un dels rars i feliços casos on l'estil no destorba davant la necessària llibertat que, tant l'espectador com el creador, precisen per tractar l'objecte de l'art".

 

Per Ruiz Sastre, 'Vida y muerte' té un "profund sentit dramàtic". "És una invitació a transitar per un laberint simbòlic que, com a tal, confon el seu principi i fi i que parteix o culmina amb els seus quatre caps", ha aprofundit.
L'exposició ha estat comissariada per la responsable del museu. La seva arribada al Mace ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Associació d'Amics del Mace i de Salinera Espanyola.

Isabel Echarri, per la seva banda, va néixer a Vera de Bidasoa, Navarra, el 1929. Viu entre París i Formentera, illa a la qual va arribar per primera vegada el 1962 i en què es va instal·lar el 1966. La seva formació acadèmica inclou estudis de Belles Arts a la capital francesa. El seu treball a la ciutat de la llum ha estat relacionat amb l'escenografia i el teatre. Entre les seves creacions més importants, realitzades amb el seu marit, el també artista Diego Etcheverry, estan l'òpera Carmen, estrenada a Pequín el 1981.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es