Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Agenda cultural, esportiva i d'activitats

osceUs informem sobre el concert de l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa del proper diumenge dia 7 de maig, amb la violinista solista Lina Tur Bonet i Fernando Marina a la direcció. L'entrada és lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.
 
 
 
 
 
Sobre Lina Tur Bonet
 
Considerada per la premsa internacional pel seu virtuosisme ('Fiery virtuós The Strad, “Veritable violinista del diable" Bayerische Rundfunk; "Superbement joué" Diapason) combinat amb una musicalitat poc comuna ('honest and heartfelt music-making, Gramophone; "la violinista de l'ánima" Sankei Shinbun) i la seva energia sobre l'escenari (“the small wonder, Lina Tur Bonet shines” Sant Diego Union Tribune) Lina Tur Bonet ha desenvolupat una carrera versátil i personal com a violinista i

directora.

Va comencar a estudiar música amb el seu pare, Antonio Tur Marí. Va treballar en ensembles de primer nivell mundial sota la batuta d'Abbado, Harding, Minkowsky, Christie, Kurrentzis, Gatti i Gardiner; va compartir escenari en música de cambra amb Christian Zacharias, Mennahem Pressler i Enrico Onofri, entre  molts altres.

Ha recorregut tot Europa, América del nord i del sud, Austràlia i Àsia. Les seves presentacions inclouen el Wigmore Hall, Early Music Sant Petersburg, Porsdamer Festival, Concertgebouw Amsterdam, Sydney Opera, Musashino Hall Tòquio, Lincoln Center NYC, Mont-real Baroque, Musikverein, Konzerthaus de Viena, les Philarmonie de París i Hamburg...

El seu repertori abasta més de 400 anys de música, sempre amb instruments originals i especializant-se en la interpretació de de cada época. Ha rescatat nombrosa música inèdita, incloent-hi concerts i sonates d'Antonio Vivaldi.

Els seus 14 CD com a solista i directora han rebur guardons intemacionals com a “Millor Versió de l'obra” per a la BBC, “Versió Referencial” per a Gramophone, per a France Musiqui i per a Scherzo, “Versió Recomanada” per les ràdios alemanyes i diverses vegades el Diapason d'Or, així com Millor CD de l'any per als anomenats "Grammy japonesos'.

linaturbonet