Agost 22, 2019

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Parking DayEl regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan Jose Hinojo i el tècnic d’Amics de la Terra, Jordi Salewski, han donat a conèixer les accions que es realitzen avui al municipi d’Eivissa emmarcades en la celebració del Dia sense cotxes.  

Per primera vegada el municipi d’Eivissa s’ha adherit a l’acció anomenada Park(ing) Day que ha consistit en la transformació de tres aparcaments, ubicats la passeig de Vara de Rey,  en zones i espais d’oci comú.  
L’objectiu es fer reflexionar a la ciutadania de l’espai que utilitzen els cotxes i de com poden canviar aquests espais si es converteixen en zones per a vianants.

El regidor de mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa ha afirmat que aquestes accions signifiquen un toc d’atenció per tal de que siguem conscients de la gran quantitat de cotxes que diàriament circulen pel municipi d’Eivissa. Segons les darrers estimacions es calcula que circulen diàriament pels carrers d’Eivissa durant  els mesos d’estiu mes de 80 mil cotxes diaris i durant tot l’any els carrers de la ciutat suporten mes de 20.000 vehicles  provinents d’altres municipis de l’illa.  Actualment, segons el padró municipal hi ha 40.168 vehicles censats al municipi.
Per al regidor de mobilitat, la peatonització de Vara de Rey significarà la primera passa d’un canvi de model de mobilitat a la ciutat d’Eivissa al que li seguiran altres accions com l’acabament de carrils bici a la ciutat, peatonitzacions de carrers, la millora dels aparcaments dissuasius de la ciutat  i la connexió d’aquests amb el centre d’Eivissa mitjançant transport públic.

Per la seva banda, Jordi Salewski  d’Amics de la Terra ha insistit en la necessitat de tenir una ciutat més amable per a les persones i que el canvi de model de mobilitat  que significarà  la peatonització del passeig de Vara de Rey servirà per a revitalitzar i millorar l’economia dels comerços de la zona  i també la salut de la ciutadania.
A més del Park(ing) Day, també s’han organitzat diversos tallers de conscienciació dirigits i organitzats per estudiants de diversos instituts del municipi. La iniciativa del park(ing) Day va sorgir als Estats Units, concretament a la ciutat de San Francisco per part d’un grup d’arquitectes, el col·lectiu Rebar, que  reivindicaven una ciutat més humana amb més espais públics.