Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Parc Can Misses participatiuL’Ajuntament d’Eivissa inicia el procés participatiu del disseny del futur parc infantil del barri de can Misses que tindrà una superfície de 3.500 metres, convertint-se en un dels més grans de tota l’illa.

375 alumnes d’infantil i primària de les escoles de sa Joveria, Can Misses i Can Cantó participen aquests dies en la presa de decisió del disseny i dels elements que tindrà el nou parc infantil del barri de Can Misses.
Els tècnics d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa es reuneixen amb els grups de 3er d’infantil i 3er i 5è de primària de les escoles de Can Cantó, Sa Joveria i Can Misses i, mitjançant un procés de participació, els més petits voten quin disseny de parc volen i quins són els elements d’oci que ha de tenir el parc infantil depenent de les seves edats (de 0 a 6 anys; de 5 a 9 anys i de 8 a 12 anys).

Des del departament de Vies Públiques s’han dissenyat tres models de parcs, cadascun amb característiques diferents quan a la distribució i elements d’oci. Desprès d’aquest procés de participació, els tècnics analitzaran les votacions i es triarà els tipus d’elements que s’inclouran al parc.
Per a la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López, es tracta de fer partícips als protagonistes i usuaris dels parcs infantils en aquesta presa de decisions, “volem adreçar-nos als principals usuaris que son els boixos i boixes de la ciutat que tenen molt a dir de com volen els seus espais fent un dels espais d’oci principal”.
La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, Mariví Mengual ha afirmat que aquest procés significa “donar valors democràtics a la nostra societat, i fer a la ciutadania, des de ben petits, partícips de les decisions que es prenen des de les institucions”.

El procés de participació és una mesura que es va prendre en el darrer plenari infantil celebrat a l’Ajuntament d’Eivissa i que, després de la seva aprovació, es posa en pràctica seguint l’acord i el compromís de l’Ajuntament d’Eivissa.
La ciutat d’Eivissa com a membre de Ciutats Amigues de la Infància per Unicef, té especial sensibilitat per tot allò que implica als infants i des de l’Ajuntament d’Eivissa es treballa per que la ciutat sigui un espai agradable per infants i familiars.
Les obres de construcció del nou parc infantil de Can Misses, que tindrà una superfície de 3.500 metres quadrats, esta previst que comencin a finals d’estiu, tindran una durada de 3 mesos aproximadament i un pressupost de 400 mil euros.
Per altra banda, l’Ajuntament d’Eivissa esta realitzant una important feina d’ampliació i adequació del tots els parcs infantils de la ciutat amb la creació de noves zones d’oci per als més petits, com el recent creat parc infantil de sa Bodega, el nou parc infantil de Platja den Bossa i l’ampliació d’altres parcs infantils com el de la plaça d’Antoni Albert i Nieto al que s’ha dotat també d’una zona d’ombra així com la instal·lació de taules de jocs i zones de descans a diferents places i parcs de la ciutat.