abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cessió solars per habitatge socialL’Ajuntament d’Eivissa cedeix 4 solars municipals al Govern de les Illes Balears per a la construcció de 127 nous habitatges de lloguer social, en règim de lloguer, a la ciutat d’Eivissa. Els quatre solars fan un total de més de 8000 m2. El Govern Balear hi preveu una inversió de 15 milions d’euros.

L’Alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons han signat el protocol d’actuacions per tal de posar a disposició de l’IBAVI quatre solars de titularitat municipal  per a la construcció d’habitatges de protecció oficial en règim de lloguer.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha  agraït el compromís de la presidenta Francina Armengol i del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons per la seva sensibilitat en matèria d’habitatge al municipi d’Eivissa.

Amb la signatura del protocol, l’Ajuntament d’Eivissa i IBAVI posen en marxa el protocol general d’actuacions que permetrà iniciar tota la tramitació per a la cessió dels quatre solars on l’IBAVI construirà habitatges de protecció oficial que es destinaran a lloguer públic.
 
Les parcel·les que cedeix l’Ajuntament d’Eivissa son, una a l’avinguda de Pere Matutes Noguera, a Platja den Bossa, amb 1.850 metres quadrats i un altra al mateix barri, a un carrer de nova creació, de 2.936 metres quadrats.
Les parcel·les propietat d’INVISA son una al carrer Xarch, a la zona de l’avinguda Vuit d’Agost, d’uns 1.411 metres quadrats i un altra a la pròpia avinguda Vuit d’Agost, amb 2.568 metres quadrats.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa també han cedit el projecte ja redactat per INVISA per a la construcció dels habitatges de la parcel·la al carrer Xarch. Aquesta cessió suposa que serà la promoció que primer es durà a terme, i les obres s’iniciaran al llarg de l’any 2017. Amb les altres tres promocions, el Govern balear redactarà els projectes i s’espera que al 2018 totes estiguin en marxa.

L’alcalde d’Eivissa ha volgut recordar que “sempre han estat els governs progressistes els que han fet política pública d’habitatge, mentre altres governs han optat per la liberalització del sòl i ara reclamen solucions”. També ha destacat que “una vegada més, aquest ajuntament es posa en marxa per col·laborar, en la mida de les seves possibilitats, a donar solucions al problema de la manca d’habitatges que, sense dubte, és un dels més greus que tenim a dia d’avui”.

Per la seva banda la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol ha destacat que “els lloguers seran adaptats segons la renda de qui hi accedeix, per tant hi haurà lloguers molt barats, en aquestes promocions”. La presidenta també ha destacat que  el Govern preveu una inversió de 15 milions d’euros en la construcció dels habitatges i que “aquests habitatges amb la nova llei d’Habitatge sempre seran de protecció oficial i no canviarà el seu ús, fet que garantirà un parc d’habitatge públic a la ciutat d’Eivissa.”

Enllaç a:
· Presentació solars per a habitatge
· Tall de veu de l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz
· Tall de veu de la Presidenta del Govern Balear, Francina Armengol
· Tall de veu del conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern, Marc Pons