Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Policia LocalLa Policia Local d’Eivissa interposa 45 denúncies en la primera quinzena del mes de juny per incompliments de l’ordenança municipal de residus per part d’establiments comercials i de restauració.

La Unitat de Medi Ambient de la Policia Local d’Eivissa ha dut a terme des de dia 1 al dia 15 de juny una campanya de control en matèria de normativa de neteja en la que s’han interposat 45 denúncies relacionades amb incompliments de l’ordenança municipal de residus. D’aquestes denúncies 35 es varen realitzar durant la primera setmana de campanya, motiu pel que es va decidir l’ampliació de la campanya una setmana més. En aquesta segona setmana es varen interposar 10 denúncies.

Aquest control s’ha dut a terme després de que, des de la regidoria de Medi Ambient es realitzés una campanya de conscienciació amb informadors mediambientals, del 22 de maig al 2 de juny a la zona de la Marina on han recorregut 200 establiments del municipi per recordar la normativa en vigor i com s’ha de fer el dipòsit de fems als contenidors del municipi.
Des de l’Ajuntament d’Eivissa es valora positivament el fet que durant la segona setmana de control ha suposat un canvi d’actitud i conscienciació per part dels establiments de la ciutat disminuint les males pràctiques. Per aquest motiu, la campanya de neteja es repetirà al llarg de l’estiu.

Les denúncies que ha fet la Policia Local han estat per diferents motius com ara l’arrossegament de bosses amb líquids embrutant la via pública, incompliment d’horaris, dipositar les bosses de fems fora del contenidor, dipositar el cartró sense doblegar ni embalar o tenir bruta la zona.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha recordat que l’incompliment reiterat de les ordenances pot suposar la retirada de la llicència d’activitats.
En paral·lel, la regidoria de Medi Ambient continuarà amb les campanyes informatives de conscienciació i es posa a disposició dels responsables dels establiments comercials i de restauració per tal d’informar dels serveis que disposen per al tractament de fems, com poden ser, la recollida de cartró comercial i els horaris de recollida selectiva.