Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Casa de la MúsicaIlla d’Illes és el projecte guanyador de la Casa de la Música. Un edifici modern, funcional i eficient energèticament.

L’Alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, han presentat el projecte guanyador de la Casa de la Música, resultant del concurs d’idees en el que hi ha participat 27 projectes d’estudis d’arquitectes d’arreu l’estat.
El projecte guanyador, seleccionat pel jurat, ha estat Illa d’Illes, dels arquitectes Maria Cerdà Pons i Joan Josep Morro Martí del despatx Enginyeria Arquitectura SLP de Menorca.  

L’alcalde d’Eivissa ha destacat que es tracta d’un projecte molt necessari per a la ciutat i per als alumnes i professionals del Patronat de Música de l’Ajuntament d’Eivissa: “Aquest projecte compleix amb tots els requisits per la Casa de la Música que necessita la Ciutat d’Eivissa. Un projecte modern, funcional, eficient energèticament i un espai de referència per a la música de la nostra ciutat”.
Per la seva banda, el regidor de Cultura, Pep Tur, ha destacat que el projecte Illa d’Illes ha estat el que millor ha entès les necessitats d’un espai on formar als futurs musics, i amés on es pugui mostrar al públic els avenços dels músics la programació musical al municipi.  Tur ha dit que la casa de la Música “es una necessitat docent i també per a la pròpia ciutadania, perquè la cultura es un dels eixos fonamentals per enriquir als nostres ciutadans”.

Edifici Illa d’Illes
L’edifici de la Casa de la Música, de dos plantes, ocuparà un total de 2.668’6 metres quadrats útils. A la planta baixa disposarà d’onze aules de 19 m2 i 10 cabines d'estudi. També s’ha previst una sala gran i 3 sales de 57m2 per a assajar, 2 aules de teoria de 43m2, 2 aules de llenguatge musical i una sala específica per a nadons.
A la Primera planta, que té 1.338 m2, hi ha l’Auditori amb cabuda per 500 persones, una Sala de Cambra amb capacitat per a un centenar d’espectadors i zona de gestió i administració. Aquesta planta també té una zona de gestió i professorat de 157’5 m2, on hi ha la zona d’administració, la sala de reunions, direcció, l’aula de professors i cuina.

Aquest volum estarà connectat a un més petit on quedarà ubicada la recepció junt amb una cafeteria. En el primer pis d’aquest mòdul hi haurà una sala polivalent.
El seu disseny exterior és modern, amb un color blanc que fusiona la modernitat amb la casa pagesa eivissenca d’una manera senzilla, agradable
La Casa de la Música, es construirà al solar de titularitat municipal que es troba delimitat pels carrers Bisbe Abad i La Sierra, Josep Zornoza Bernabeu, Fra Vicent Nicolau i Passeig Abel Matutes, al barri de sa Colomina. Una zona molt propera a centres educatius de la ciutat que, amb la Casa de la Musica, conformaran una xarxa d’espais educatius per a la ciutat que no pot fer més que facilitar i ser un impuls per a l’aprenentatge i promoció de la música.

El clima
Un dels aspectes que la fa eficient energèticament ha estat el plantejament de materials d’aquest projecte. S’utilitzaran materials de gran inèrcia tèrmica per retardar l’entrada de l’escalfor diürna a l’interior. Així mateix, l’edifici també tindrà uns patis, que a més de fer més agradable l’espai, aporten lluminositat a l’edifici. El sistema de tancament de la façana és Eco-Haus. Un sistema de panells conglomerats de fusta i ciment que destaca per la seva alta eficiència energètica i el comportament acústic.
Per la seva banda el tancament de gelosia és el Flexbrick, un sistema que està composat de materials naturals i reciclables i per a la seva fabricació s’utilitzen energies netes o poc contaminants com el biogàs.
Els vidres, que composen els tancaments exteriors són acústics i intel·ligents, estan dissenyats per enfortir l’aïllament acústic, es tracta de un doble vidre unit per una capa de plàstic aïllant, una càmera d’aire i un segon vidre simple a l’interior.

Paviment

El paviment serà formigó pulit, excepte a la sala de cambra i auditori, i a les zones humides. A les zones humides serà un paviment ceràmic i a la sala de cambra i l’auditori serà una tarima flotant de roure.
El projecte esta valorat en 4.3 milions d’euros. El despatx d’arquitectes disposarà de 4 mesos per a la redacció del projecte executiu i posteriorment es realitzarà la licitació de l’obra. S’espera poder iniciar les obres de construcció de la Casa de la Música l’any que ve.

Durant les properes dos setmanes, fins el dia 18 d’agost, el Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa acollirà l’exposició de tots els projectes presentats al concurs d’idees de la Casa de la Música.