Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia sense cotxesEl regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan José Hinojo, i el tècnic d’Amics de la Terra, Jordi Salewski, han presentat les accions que s’han dut a terme en el marc de la celebració del ‘Dia sense cotxes’ a la ciutat d’Eivissa.  

A la ciutat d’Eivissa s’han instal·lat a tres aparcaments de zona blava, ubicats a l’Avinguda de Bartomeu de Roselló, diferents carpes amb informació sobre la xarxa d’autobús, mapes amb la ubicació dels aparcaments dissuasius de la ciutat així com informació relativa a la línia 50 d’autobús que connecta, de manera gratuïta, els aparcaments amb el centre de la ciutat. A més, durant el matí s’ha rebut la visita dels alumnes de diferents instituts del municipi que han  realitzat tallers de mobilitat.

El regidor de mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan José Hinojo, ha destacat que "accions com la d’avui en que es celebra el ‘Dia sense cotxes’ serveixen per  conscienciar a la ciutadania de que és possible adoptar hàbits més sostenibles de mobilitat".

Jordi Salewski, ha afirmat que buscar sistema de mobilitat sense utilitzar tant el cotxe, compartint els vehicles, utilitzant el transport públic i modificar poc a poc els hàbits de mobilitat amb petites accions que cada un pot fer per evitar el canvi climàtic.

Amics de la Terra ha realitzat avui els càlculs del que suposa aparcar el cotxe als aparcaments dissuasius de la ciutat i traslladar-se en el autobús llançadora fins al centre de la ciutat suposa l’estalvi de la generació de 1’5 quilos de CO2 a l’atmosfera a la setmana per persona.

La recent peatonització del passeig de Vara de Rey i el seu entorn, l’ampliació en 1.200 noves places més d’aparcaments a la ciutat i la posada en marxa de l’autobús gratuït des dels aparcaments dissuasius fins la ciutat o la creació de nous carrils bici a la ciutat d’Eivissa son algunes de les accions que contribueixen  a tenir una ciutat més amable per a les persones i a una mobilitat més sostenible.