Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni CàritasL’Ajuntament d’Eivissa i Càritas signen el conveni anual per valor de 60.000€ que anirà destinat al desenvolupament de programes educatius i d’inclusió social. El 2018 ha estat l’any que més aviat s’ha signat l’acord per tal de facilitar la tasca social que desenvolupa Càritas.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat del tinent d’alcalde de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Joan Ribas, han signat el conveni de col·laboració  anual amb el director de Càritas d’Eivissa, Juan Marí.

El conveni preveu promoure, potenciar i desenvolupar programes per a inclusió social i de caire educatiu. Els programes als que van  destinats els 60.000 euros del conveni són, A tot Drap, programa Can Pep Xico i el programa per a infants del Centre Betània.

Al programa A tot Drap, es treballa la formació i el reciclatge tèxtil i que té l’objectiu de formar  per a l’adquisició d’habilitats socials i laborals a persones en situació d’exclusió social de l’illa.
El segon programa es desenvolupa a Can Pep Xico  i dona ocupacions, relacionades amb l’agricultura, ramaderia, jardineria i neteja de boscos, a persones en situació d’exclusió social de l’illa  per tal que puguin inserir-se en el mercat laboral normalitzat com a pas cap a una inserció social plena.
El tercer programa treballa amb els infants a través del Centre Betània, en el barri de cas Serres, i ofereix activitats específiques per a infants tal com reforç escolar, tallers d’habilitats socials, i durant els mesos de juliol i agost el centre es dedica a la formació en el temps lliure a nens i joves procedents de famílies en risc d’exclusió social.
 
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el tinent d’alcalde de Benestar Social, Joan Ribas, han destacat que la signatura d’aquests tipus de convenis s’ha tramitat molt aviat, degut la necessitat de que disposi d’aquest pressupost per la important tasca d’inserció de persones en exclusió social que realitza Caritas Eivissa i gràcies a la feina i implicació dels serveis tècnics de l’Ajuntament d’Eivissa.

L’Ajuntament d’Eivissa signarà,  en les properes setmanes, els convenis amb la resta d’entitats socials: Banc d’Aliments, Creu Roja, Fundació Deixalles, Fundació Ignasi Wallis, Donants de Sang, Plataforma Sociosanitària Associació Esclerosi Múltiple, Associació de Malalts d’Alzheimer, Club de Jubilats s’Esplai, Club de Jubilats i Pensionistes del Mar d’Eivissa i Formentera i Amadiba.