Juny 25, 2019

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Festes de la TerraEls concerts de Coque Malla, Antonio Orozco i Bad Gyal centren el programa musical de les festes.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Festes, Agustín Perea, han presentat aquest matí el programa de les Festes de la Terra 2018 que comptarà amb concerts, esdeveniments esportius, culturals i activitats per als infants. El programa de festes s’iniciarà el proper dia 23 de juliol i acabarà 15 d’agost amb els focs artificials de les festes de ses Figueretes.

Per a l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ‘aquests dies són importants per mantenir, valorar i respectar les nostres arrels, la nostra cultura que neix fruit de la diversitat, una cultura que es viva, canviant, que evoluciona i que s’enriqueix de la interculturalitat, de les tendències i de la modernitat. I exactament aquesta combinació d’arrels, tradició, i diversitat és el que hem reflectit al programa de les Festes de la Terra d’enguany’.
Per la seva banda, el regidor de Festes, Agustín Perea, ha destacat que ‘es tracta d’un programa molt complert, dirigit a tot tipus de públic i de totes les edats amb activitats diàries a la ciutat i ha animat a tothom a participar de tots els actes culturals, esportius i concerts gratuïts’.

El programa de festes començarà el proper dia 23 de juliol amb activitats esportives com el torneig de Pàdel Eivissa en Festes a les pistes des Viver i continuarà el diumenge 29 de juliol amb la celebració del IV Aquatlò Ciutat d’Eivissa a la platja de ses Figueretes. Es tracta d’una prova esportiva popular dirigit a totes les categories. Del 30 de juliol al dia 4 d’agost tindrà lloc a les pistes esportives de Sa Bodega la XXI edició del Trofeu popular de bàsquet Ciutat d’Eivissa Top-3. Una trobada esportiva de molt de nivell i molt arrelada a la ciutat.

El dia 1 d’agost a les 21 hores, el Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa acollirà l’acte d’inauguració de les Festes de la Terra amb el discurs a càrrec de l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el concert ‘Cordes a l’aire’ del duo Eszter Karasszon, al violoncel i Llorenç Prats al piano.
Els dies 1,2 i 3 d’agost, els infants del municipi podran gaudir, entre les 18.30 i les 21.30 hores a la plaça d’Antoni Albert i Nieto, de diverses activitats com inflables gegants d’aigua, tallers d’expressió creativa, tallers de jocs de taula, de quidditch , jenga gegant i molkky amb col·laboració de les associacions s’espurna i Dracs d’Eivissa. Durant aquestes mateixes dades, a partir de les 16.00 hores, també podrem gaudir del Trofeu de Vela Festes de la Terra amb diferents regates de classe optimist, làser 4.70 i optimist D.
Els dies 2,3,9 i 10 d’agost, el Mercat Vell d’Eivissa acull una degustació gratuïta especial de producte local, entre les 18.30 i les 21.30 hores, per tal de potenciar i donar a conèixer diferents productes gastronòmics realitzats a Eivissa.

El programa continua amb l’actuació, el dijous dia 2 d’agost a les 22 hores al parc Reina Sofia, del ballarí de flamenc Miguel Barranco amb l’espectacle “Mi pasión” on es conjuguen coreografies innovadores amb fusió de les més actuals i contemporànies per continuar amb el flamenc més pur.

Divendres dia 3 d’agost a les 21.30 hores és el torn de l’espectacle musical de teatre infantil ‘Tadeo Jones’ al parc Reina Sofia, que entretindrà als més petits d’una manera molt divertida.
Enguany, les persones aficionades a l’artesania podran gaudir també de tallers gratuïts al Centre Artesanal de sa Pedrera, a càrrec dels artesans de la ciutat. S’han previst tallers de cartells de fusta, esmalt, macramé, cuir i estampació sobre metall. Es podrà participar als tallers els divendres dies 3 i 10 d’agost.
Per altra banda, des del divendres 3 fins el 31 d’agost, la sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa i l’Espai Cultural Es Polvorí, acolliran dues exposicions de l’artista Carloandrés.

Dissabte dia 4 d’agost arrancarà el dia amb el Trofeu de petanca Eivissa en Festes i a les 19.30 hores el passeig de Vara de Rey rebrà l’arribada de la desfilada de carros pagesos i la Trobada d’Artesans i Oficis d’Eivissa que estaran exposats des de les 18.30 fins les 22 hores. La trobada compta amb la col·laboració de les associacions culturals de l’illa d’Eivissa. A les 20.00 hores s’ha previst una ballada a càrrec de la Colla de sa Bodega.
El dia finalitzarà amb el concert de Coque Malla, a les 22.30 hores al parc Reina Sofia. El cantant presentarà a Eivissa ‘La Gira Irrepetible’. L’ex-component de Los Ronaldos presenta el seu nou disc en directe Irrepetible al parc Reina Sofia i l’entrada és gratuïta. Al concert, organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa, hi col·labora el Consell d’Eivissa a través del programa estiu Jove 2018.

El dia següent, 5 d’agost
a partir de les 11 hores, tindrà lloc la XXIX Travessia Popular de Natació a la platja de ses Figueretes, i a les 19 hores continuaran els actes amb la participació del Cor Ciutat d’Eivissa a la missa de Santa Maria a la Catedral. A les 21 hores tindrà lloc l’acte oficial de lliurament de les Medalles d’Or de la Ciutat d’Eivissa al baluard de Sant Pere que enguany reconeix la tasca i recorregut a la doctora Cristina Molina i la Confraria de Pescadors d’Eivissa. La jornada culminarà amb el concert d’Antonio Orozco a les 22.30 hores al parc Reina Sofia. Orozco, un dels artistes més brillants i amb més talent del panorama musical espanyol, arribarà a Eivissa amb la gira ÚNICO.

Dilluns dia 6 d’agost és el torn del concert del Cor i la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa,  que oferiran el tradicional Concert de la Terra al parc Reina Sofia a partir de les 22 hores. Al concert s’interpretarà una selecció de l’obra musical Carmina Burana, de Carl Orff, i es comptarà amb la col·laboració de membres dels cors infantil i juvenil del Patronat, sota la direcció de Lourdes Roig; la Coral Amics de sa Música, dirigida per Nélida Boned; i membres de la Capella Mallorquina, dirigits per Josep M. Moreno.  Actuaran, a més, els solistes Irantzu Bartolomé i Olivier Leclerc. La direcció de la Banda serà a càrrec d’Adolfo Villalonga i la del Cor a càrrec de Miguel San Miguel.

El dimarts dia 7 d’agost és la Nit de l’Associació Vuit d’Agost al parc Reina Sofia, a partir de les 20 hores, amb jocs infantils, cercavila i animació per als més joves. A les 21 hores, concert del grup Quin Delibat i Projecte Mut. La nit es tancarà amb la lectura del manifest de l’Associació Vuit d’Agost.

Dimecres dia 8 d’agost, la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa oferirà l’actuació de Sant Ciriac a la plaça de la Catedral i a les 18.30 hores es celebrarà la tradicional berenada al Puig des Molins. Des de les 18 hores hi haurà tallers infantils i, a partir de les 20 hores, es lliuraran les racions de paella per a tots els assistents. El dia acabarà amb el gran castell de focs artificials llançats des del mur del Port Vell d’Eivissa a càrrec del Consell Insular d’Eivissa.

Dimarts 14 d’agost és el torn de la música urbana. El parc Reina Sofia acull el concert de Bad Gyal on també es podran escoltar als grups Kaydy Cain, Recycled J, Afrojuice195, Dollar, Kellowa i més artistes convidats. Organitza l’Ajuntament d’Eivissa en col·laboració amb el Consell Insular d’Eivissa.
A partir de dissabte dia 11 i fins el dimecres dia 15 d’agost es celebren les festes de ses Figueretes amb activitats esportives, tallers infantils, ball i animació familiar al barri. Finalment el dia 15 d’agost acaba el programa de Festes de la Terra amb el gran castell de focs artificials al passeig de ses Figueretes.

Enllaç a:
· Programa Festes de la Terra 2018