Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Assentament sa JoveriaL’Ajuntament d’Eivissa desmantella i neteja, en un operatiu conjunt amb la propietat, 9 assentaments als terrenys de sa Joveria, on s’han retirat un total de 147 tones de fems i escombraries.

L’Ajuntament d’Eivissa i la propietat dels terrenys de sa Joveria, va iniciar el passat mes d’agost un operatiu de neteja i desmantellament dels diferents assentaments que s’havien instal·lat a aquest espai. L’operatiu ha acabat, aquesta setmana passada, amb la retirada de 147 tones de escombraries, 3 camions  amb 2.340 quilos de ferralla, diferents vehicles abandonats, dels que no es podia acreditar la propietat, i diversos xassís de motocicletes i ciclomotors.

També s’han retirat un total de 15 bicicletes per part del servei de grues de la Policia Local d’Eivissa per no acreditar  propietat o possible subtracció.

Pel que fa a les persones que es trobaven als assentaments, gairebé totes elles els han abandonat de manera voluntària. Per part dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Eivissa, en visites a la zona, es va detectar que hi havia diferents tipus de perfils d’usuaris. Totes les persones susceptibles de  treballar, de manera voluntària i conjuntament amb els serveis socials, han establerts diferents plans de treball.

D’altra banda, des del centre de recuperació animal de sa Coma, també s’han retirat 15 cans als diferents assentaments i que es trobaven en mal estat. Actualment, d’aquests 15 cans, que varen ser desparasitats i vacunats res més entrar a Sa Coma, 5 d’ells ja han estat adoptats per diverses famílies. En el moment de l’entrada a sa Coma, els animals es mantenen durant 15 dies a les instal·lacions a l’espera de que siguin reclamants. Passat aquest període, passen a poder ser adoptats.

Desprès de la neteja, a la zona queden alguns dels infrahabitatges als que s’obriran els corresponents expedients d’infracció urbanística per part dels serveis jurídics de l’Ajuntament d’Eivissa.

En l’operatiu hi han participat sis persones dels serveis de neteja de Valoriza amb diversos vehicles i excavadores, dos policies locals i personal d’altres empreses com Transportes Bufí  i Ca na Negreta.
La propietat continua realitzant diferents feines a la finca com desbrossament de vegetació, neteja de la zona i tancament de camins.