Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Caravana Educació Vial

El regidor de Mobilitat visita la caravana de l’Educació Viària que organitza Mapfre i per la que passaran 1.200 escolars del municipi.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan José Hinojo, ha visitat aquest migdia la Caravana de l’Educació Viària que des de fa uns dies ha fet parada a la Plaça d’Antoni Albert i Nieto per ensenyar les normes bàsiques de seguretat viària a més d’un milenar d’escolars, segons estimacions de la Fundació Mapfre, promotora d’aquesta iniciativa.

Hinojo, acompanyat de José de Melo, coordinador d’aquesta activitat que ja ha passat per una desena de ciutats espanyoles, ha conegut de primera ma la formació que es dóna als joves per tal que, entre altres objectius, es facin més visibles a les vies públiques per prevenir accidents de trànsit. El regidor ha agraït a la Fundació Mapfre que hagi triat Eivissa entre les parades d’aquesta Caravana de l’Educació Viària i ha valorat la qualitat de la formació que reben els infants, que es complementa amb la que promou l’Ajuntament d’Eivissa a través de les xerrades sobre seguretat viària que es fan a tots els grups escolars del municipi per part de la Policia Local.

Experts en aquesta matèria expliquen als escolars d’entre 8 i 12 anys de les escoles d’Eivissa la importància de fer servir cadiretes infantils, cordar-se el cinturó de seguretat, fer servir el casc per als ciclistes o establir contacte visual amb els conductors quan es travessa qualsevol carrer com a vianants. Tot això se’ls explica en una primera exposició molt participativa. De Melo ha ressaltat la bona base amb que acudeixen els escolars eivissencs; també “l’èxit de resposta” de les escoles del municipi, que han estat “molt participatives” alhora de col·laborar amb aquesta iniciativa.

La formació en educació viària és clau per tal d’adaptar-se als nous models de mobilitat, especialment en l’àmbit urbà, i prevenir possibles accidents de trànsit. A més, una de les xerrades que reben els infants, d’una forma molt amena, també els ajuda a conscienciar-se dels riscos quotidians a l’escola, al carrer o a les seves llars i els ensenya com prevenir-los. El coordinador de la Caravana d’Educació Viària de Mapfre ha assenyalat que “aquesta és l’edat clau” per començar a educar en la prevenció als infants, i a fer-ho “des de valors com el respecte”, que es promouen al llarg dels seus tallers.

Caravana Educació VialPer posar en pràctica tot el que han après, els participants acaben l’itinerari pujant a un dels cotxets elèctrics que porta la Caravana, cada un retolat com un servei dels que poden trobar-se circulant a qualsevol ciutat (policia, ambulància, taxis, etc.) per fer un circuit vial molt complert.

La caravana obre al públic d’Eivissa fins el proper diumenge, 9 de novembre, en dos horaris distints: de matí, entre les 9.30 i les 13.30, estarà reservat per als centres escolars, mentre que a les tardes, de les 16 a les 17 hores, romandrà oberta al públic infantil en general.