Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Museu DiocesàEl Museu Diocesà de la Catedral d’Eivissa rep 375 visitants de mitjana diària durant l’horari d’apertura ampliada als visitants gràcies al personal contractat amb l’ajut de l’Ajuntament d’Eivissa.

El Museu Diocesà de la Catedral d’Eivissa ha rebut la visita de 41.276 persones des de mitjans del passat mes de juliol, quan es va reobrir al públic, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Eivissa amb el Bisbat de les Pitiüses. Fruit d’aquest acord, la Corporació aporta la dotació pressupostària necessària per a poder contractar al personal per garantir que el centre museístic pugui ser visitat en horari de matí durant tot l’any i de forma gratuïta. La intenció de l’Ajuntament és signar un nou conveni per mantenir aquest servei als residents i turistes també durant el 2019.

Aquesta xifra de visites situa en 375 la mitjana de persones que han accedit al museu des de la seva reobertura. Durant els deu dies de juliol que ja va rebre visitants, després d’un any tancat, es varen registrar 2.769 entrades. Pels 22 dies de visita d’agost la xifra va arribar a les 8.667 persones, 393 cada dia. Al setembre es va registrar el màxim de l’any, amb 8.941 visitants i una mitjana diària de 425 persones. En octubre (20 dies) els visitants varen ser 7.240, amb 362 diaris. El novembre la xifra va davallar de les 3.141, 157 persones diàries i en els 17 dies hàbils de desembre han estat 1.756, a raó de 103 visitants al dia.

Val a dir que aquestes xifres indiquen l’elevat interès en visitar el fons del Museu Diocesà, donat que l’apertura és de tres hores i mitja diàries (entre les 10 i les 13.30 hores).

En el marc d’aquesta col·laboració, la regidoria de Comerç i Turisme d’Eivissa també ha editat 6.000 fullets informatius, en català, castellà, angles i alemany, que s’han distribuït a les oficines d’informació turística del municipi per tal de donar a conèixer la història de la Catedral d’Eivissa, construïda al segle XIII, i la seva importància arquitectònica a la ciutat.

Aquest fulletó i la possibilitat de mantenir obert el Museu Diocesà neix de les demandes que els turistes han fet arribar a les oficines d’informació turística en les què sol·licitaven informació de la història de la ciutat i la Catedral d’Eivissa.

El Museu Diocesà va ser fundat a l’any 1965 i es troba ubicat a la sagristia de la Catedral d’Eivissa. Al seu interior es guarda una custòdia d’orfebreria gòtica i unes taules gòtiques de Valentín Montoliu a més d’una col·lecció de joieria tradicional.