Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament Eivissa - SOIB - Gobierno de EspañaL’Ajuntament d’Eivissa incorpora 13 persones que durant els sis propers mesos treballaran a distintes àrees municipals dins el programa SOIB Visibles. 

L’Ajuntament d’Eivissa ha incorporat fa uns dies les 13 persones que integren el segon grup de treballadors contractats en el marc del programa Visibles 2018 del Servei Balear d’Ocupació (SOIB), que forma part de les polítiques actives d’ocupació de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria orientades a afavorir la contractació de persones de més de 35 anys aturades de llarga durada i finançat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Aquestes persones han estat rebudes aquest matí per l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, que els ha agraït la feina que faran als propers mesos a la Corporació.

El primer grup d’aquest contingent, format per cinc persones, es va incorporar a l’Ajuntament en juliol de l’any passat i ha estat treballant fins al 31 de desembre. Per tant el total de persones que s’han beneficiat d’aquest programa i han pogut trobar una feina al municipi serà de 18 en la convocatòria corresponent a 2018.

En el marc del programa SOIB Visibles, els beneficiaris obtenen un contracte de feina de sis mesos i per cada un d’ells l’Ajuntament d’Eivissa rep una subvenció dels costs salarials amb un import màxim mensual de 1.800 euros per treballador. A més, hi ha prevista una subvenció per les despeses de les accions complementàries de fins a un màxim de 300€ per persona, com per exemple la obtenció de carnets professionals per a cada un dels treballadors. La incorporació d’aquestes persones permet al Consistori escometre obres i serveis d’interès general i social, amb el benefici afegit de que es milloren les possibilitats d’inserció d’aquestes persones que han passat per la institució.

SOIB VIsiblesEls 13 treballadors incorporats aquesta setmana i fins el proper 13 de juliol s’han destinat a cobrir 6 places d’auxiliar administratiu; 2 d’auxiliars de serveis; 3 d’operaris d’obra i 2 d’operaris de neteja. Els cinc que treballaren fins a finals de l’any passat ocuparen tres places d’operaris d’obra, una d’auxiliar administratiu i una altra de neteja.

Els requisits per accedir a aquest programa són tenir més de 35 anys, tot i que la prioritat és en primer lloc pels majors de 53, i haver estat aturat com a mínim durant 12 dels últims 18 mesos, preferentment sense que hagi percebut prestacions o subsidis en aquest període.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que, en l’actual marc de restriccions a la contractació de més personal públic, els usuaris del programa Visibles SOIB ajuden a prestar uns serveis que, d’altra manera, no es podrien cobrir ‘com mereixen els ciutadans del municipi’ i ha expressat la seva confiança en que el nou Govern de l’Estat aixecarà ‘ben aviat’ les lleis que impedeixen incrementar el seu personal a les administracions sanejades.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruíz