Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CETISL’Ajuntament, en coordinació amb el Ministeri de Justícia, ha signat un decret on s’ordena desallotjar l’edifici dels jutjats, després de l’incendi que va patir ahir.

L’Ajuntament d’Eivissa ha decretat el desallotjament de l’edifici dels jutjats, després de l’incendi que va patir ahir, en una decisió presa de forma conjunta amb els arquitectes del Ministeri de Justícia, que avui han visitat l’edifici i amb qui s’ha coordinat aquesta passa. Degut a l’estat en que va quedar després del foc, i tot i no haver patit danys estructurals que facin perillar l’edifici, els tècnics de l’Ajuntament consideren que, per evitar qualsevol risc, no es pot accedir a l’interior d’aquest immoble fins que se li faci un apuntalament interior i es procedeixi a la retirada dels fals sostre i la resta d’elements afectats per les flames, una decisió en la que han estat d’acord els arquitectes del Ministeri.

La situació s’ha comunicat a les autoritats judicials, que ja des de migdia han ordenat als personal de seguretat de les dependències que impedeixin el pas a l’interior de les persones alienes a la investigació iniciada per esbrinar les causes del foc fins que no es pugui garantir la seguretat a l’edifici.

D’altra banda, el Ministeri de Justícia ha visitat diverses instal·lacions municipals per veure la viabilitat d’aquestes per acollir algunes dependències judicials de forma transitòria mentre durin les obres per acabar l’edifici del nou jutjat. En concret, han visitat dues sales del Cetis així com dependències d’altres administracions que poden acollir l’administració de justícia de forma temporal.

D'altra banda, la regidoria de Benestar Social ha cedit un espai a la fundació IRES dins de les oficines de que disposa al Cetis. Aquesta entitat fa tasques d'atenció social als jutjats.