Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

c. Guillem de MontgríL’Ajuntament d’Eivissa inicia la millora del ferm d’una desena de carrers de la ciutat en el marc del pla d’asfaltat , al que s’han dedicat ja 1,5 milions d’euros aquest mandat.

L’Ajuntament d’Eivissa té previst reprendre les feines de millora del ferm de diversos carrers de la ciutat el dilluns 28 de gener. Aquest programa d’asfaltat s’estendrà a les properes setmanes i arribarà a diversos carrers dels barris de ses Canyes i Platja d’en Bossa, després de la pausa obligada per les festes de Nadal. Està previst invertir en aquestes obres més de 400.000 euros, fet que representa que al llarg d’aquest mandat s’han destinat més de 1,5 milions d’euros a aquestes feines. Al barri de la Marina, es preveu asfaltar els carrers de Pere Sala, Anníbal, Antoni Palau i Guillem de Montgrí, amb un cost per a l’Ajuntament de prop de 55.000 euros.

En el cas del barri de ses Canyes s’han d’asfaltar els carrers Bisbe Huix, Bisbe Carrasco i Canonge Joan Planells, en unes feines que s’estima que han de costar uns 120.000 euros. Val a dir que en aquest barri es coordinaran les feines de renovat del ferm amb la reforma dels 46 pasos de vianants que es va iniciar el passat desembre per tal de minimitzar l’afectació dels treballs.

A més, s’arreglarà el ferm dels carrers de Federico García Lorca, Pablo Picasso, José Vargas Ponce, Blas Infante i Antonio Machado, tots ells al barri de Platja d’en Bossa. En total, asfaltar-los té un pressupost de 135.000 euros.

En aquests carrers no es podrà estacionar mentre duren les feines, primer amb el fressat de l’asfalt vell i després amb l’estesa del nou ferm. A més de l’estesa d’un nou ferm, està previst adaptar els pasos de vianants d’aquests carrers que no compleixin la normativa d’accessibilitat, amb el rebaix de les voreres i la instal·lació de paviment podotàctil allà on sigui necessari.

Val a dir que amb aquesta planificació, que s’estén a una desena de carrers de la ciutat, es completa un pla d’actuació de gran abast iniciat al principi de la legislatura per renovar el ferm i les cruïlles dels carrers d’àmplies zones del municipi. Fins al dia d’avui, aquests treballs s’han fet ja a un total de 27 carrers del municipi, arribant als barris des Pratet, Eixample, sa Colomina, Ca n’Escandell, Cases Barates, Talamanca, el Passeig Marítim, Cas Serres i el tram final de la Marina.

Amb les actuacions previstes, l’Ajuntament d’Eivissa haurà renovat 37 carrers de la ciutat en aquests últims quatre anys, amb una inversió total de més d’1,5 milions d’euros.