abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

EscocellsL’Ajuntament d’Eivissa inicia la millora de l’ornamentació vegetal i les jardineres del barri de ses Figueretes, amb la neteja i posterior adequació de 112 escocells.

L’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat la neteja de tots els escocells de l’arbrat del barri de ses Figueretes, 112 en total, i la posterior replantació d’11 arbres als espais que han quedat buits. Aquesta millora consisteix en primer lloc en la neteja dels escocells i posterior ompliment amb un material aïllant que permetrà reduir la proliferació de vegetació i en facilitarà la seva conservació en bon estat.

Es tracta d’una tècnica nova. El material amb que s’estan reomplint els escocells es composa de vidre reciclat com element principal. Fent servir una tècnica pionera, el vidre prové de botelles reciclades que prèviament es trituren i llimen per tal que perdin les arestes fins a formar un material granulat idoni per aquesta tasca. S’estén una primera capa de vidre blanc més gruixut tractat amb cola. Després es disposa una segona capa, d’uns dos centímetres de gruix, de vidre de color verd pastat amb reines que s’aniran endurint per formar una capa resistent als elements.

Per assecar-se de forma adequada, un procés que tarda uns dos dies a completar-se, és clau que no es fonyi ni es toqui durant les primeres hores, mentre va endurint-se la capa exterior de resines i vidre. Per aquest fet, des de l’Ajuntament d’Eivissa es demana la col·laboració ciutadana per tal que no s’interfereixi amb el material durant l’assecat.

Aquestes feines han començar als primers escocells, a l’avinguda de Sant Jordi, a la de Pere Matutes i als carrers del Quartó de Portmany i de sa Gerreria. La regidoria de Medi ambient, escomet aquestes millores dels escocells amb un pressupost d’11.000 euros.