Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Permisos mercat ICAPE Una representació dels 17 grups d’Eivissa i Formentera adherits al programa d’impuls de l’emprenedoria ICAPE ha recollit aquest matí el permís d’ocupació de via pública per participar al Mercat ICAPE de l’IDI que enguany se celebrarà a Eivissa. L’acte, que ha tengut lloc a l’Ajuntament, ha comptat amb la presència del alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la directora gerent de l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial), Núria Hinojosa.

El mercat ICAPE d’Eivissa tendrà lloc el dia 17 de maig al passeig de Vara de Rey. Aquest mercat és l’activitat final que tanca el programa ICAPE que ja compta amb set edicions. Els centres escolars que hi participaran són CEIP Mestre Lluís Andreu i CEIP El Pilar de la Mola (Formentera), CEIP Guillem de Montgrí, CEIP Sant Carles, CEIP Sant Jordi, IES Sa Serra, IES Balàfia, IES Marc Ferrer, IES Sa Blanca Dona, IES Sa Serra, IES Sant Agustí, i CC Santísima Trinidad.

L’objectiu d’ICAPE, gestionat des de l’IDI i impulsat per les conselleries de Treball, Comerç i Indústria, i Educació i Universitat, és fomentar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa o d’una ONG.

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests set anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, un total de 114 grups d’alumnes de Primària i Secundària de les Illes Balears formen part aquest curs del projecte ICAPE.
Durant el curs, els alumnes ICAPE creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària.

Passen per totes les etapes de constitució d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes per aconseguir beneficis que, en el cas dels grups de Secundària, donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels diners en una sortida de grup i la resta, els cedeixen a una ONG.

Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat.

Al mercat d’Eivissa participaran empreses i ONG creades pels alumnes del CEIP El Pilar; CEIP Guillem de Montgrí; CEIP Mestre Lluís Andreu (dos projectes); CEIP Sant Carles (dos projectes), CEIP Sant Jordi (tres projectes); CC Santísima Trinidad; IES Sa Serra (tres projectes); IES Balàfia; IES Marc Ferrer; IES Sa Blanca Dona i IES Sant Agustí.

L’alcalde, Rafa Ruiz, ha destacat la preparació que reben els joves participants en aquesta iniciativa i ha convidat “a tothom a visitar el mercat, que segur que serà una experiència molt engrescadora)

La gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, ha posat en valor que més de 400 estudiants participen en un programa que prepara els estudiants per un aspecte desconegut per a les generacions prèvies com són els passos per a posar en marxa un projecte empresarial. Al cas del Mercat ICAPE a Vara de Rey, es podrà veure el resultat del que han aprés “els 17 grups de 12 centres educatius de les Pitiüses”.