Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Canal de natacióEs tracta d'una instal·lació abalisada per tal de donar resposta a la demanda dels esportistes que volen entrenar en aigües obertes.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa ha posat en marxa el canal de natació que es troba ubicat a la zona de Puig des Molins. El canal ha quedat instal·lat des de principis del mes de juliol i estarà obert fins al pròxim 31 d'octubre, moment en què es desmuntarà la instal·lació fins a la pròxima temporada.
Enguany s'ha licitat la instal·lació i manteniment del canal de nado que, de cara a la temporada que ve quedarà instal·lat el dia 1 d'abril, per un import de 37.468,27 euros pels tres anys de durada. L'empresa contractista realitzarà la instal·lació, el manteniment i el desmantellament anual i realitzarà inspeccions setmanals per a garantir el seu bon estat.

L'objectiu de la instal·lació del canal és donar resposta a la demanda, cada vegada major, dels esportistes que desitgen practicar la natació en aigües obertes, no només a la piscina, i preparar-se millor; i al també cada vegada major creixement d'esdeveniments de triatlons o curses de natació que tenen lloc en aigües obertes.

Es tracta d'un canal de 650 metres de llarg per 50 metres d'ample, la qual cosa el converteix en el més llarg de l'illa, i està delimitat amb boies blanques (cada 5 metres) i vermelles (cada 25 metres), de tal manera que els esportistes puguin controlar la distància que neden. A més, el canal compta amb dos punts d'accés, al costat dels quals s'ha instal·lat un cartell amb informació sobre el canal i recomanacions de seguretat.
S'ha instal·lat cartells informatius als dos extrems del canal de nado amb les recomanacions d'ús i seguretat, en les que s'indica que és una zona no vigilada, que s'eviti nedar en cas d'onatge fort o moderat, millor nedar acompanyat o acompanyada i comunicar a algú l'activitat prevista, hidratar-se i protegir-se del sol amb crema solar, utilitzar roba de bany de neoprè i anar acompanyat d'una boia indicadora de la posició, respectar l'activitat d'altres usuaris i respectar la flora i fauna de l'entorn així com emportar-se els residus que s'hagin generat.

Com a manera complementària a aquest objectiu principal, amb l'abalisament instal·lat s'ha resguardat una zona rocallosa, que acostuma a ser bastant visitada per banyistes, del tràfic marítim de les embarcacions que connecta el port amb la Platja de ses Figueretes i qualsevol altra embarcació.

Cartell i indicacions:
Indicacions canal de natació