Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Orgull LGTBIL’Ajuntament d’Eivissa commemora el Dia de l’Orgull LGTBI amb un programa d’activitats en línia i la il·luminació de diversos punts emblemàtics de la ciutat.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat un programa amb diverses activitats en línia per commemorar el Dia internacional de l’Orgull LGTBI, el pròxim 28 de juny. A més, per commemorar aquest dia, el consistori il·luminarà diferents punts emblemàtics de la ciutat amb els colors de la bandera de l'Orgull, com el Casal d'Igualtat i el passeig de Vara de Rey, des del dia 22 i durant tota la setmana. També es penjarà una pancarta commemorativa a Can Botino.

Les activitats consisteixen en una sèrie de xerrades que es duran a terme al Campus de www.districte07800.cat i que estaran presentades per la regidora d'Igualtat, Clàudia Cotaina. Les persones interessades poden inscriure's ja a les xerrades accedint a la secció de webinaris de districte07800, on podran seguir-les en directe i fer preguntes i comentaris per escrit. Posteriorment, es penjaran a la página de Facebook de l’Ajuntament per arribar al màxim de persones.

La primera d'aquestes conferències serà dijous 25 de juny a les 19 hores. Ana Cuervo Pollán, doctoranda en el programa de Filosofia de la UNED parlarà sobre lesbianisme, visibilitat lèsbica i feminisme amb la xerrada “Visibilitzar el lesbianisme: més enllà de sortir de l’armari”.

Divendres 26 de juny, a les 17.30 hores, el sociòleg i activista trans, Miquel Missé, ens parlarà de "Pensar el fet trans des d'una perspectiva crítica".

L’última de les videoconferències serà dilluns 29 de juny. A les 19 hores, Pere Fullana, de l’associació Homes Transitant, conversarà sobre “Quin ORGULL celebram”, on ens parlarà de la masculinitat en la societat patriarcal i les orientacions sexuals disidents.

La regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, ha assenyalat que “és important que enguany, encara que haguem escollit apropar a la ciutadania les realitats LGTBI de manera virtual per respectar al màxim les recomanacions sanitàries, no passi aquesta data sense realitzar actes de suport a les persones LGTBI i reivindicar els seus drets i la seua visibilitat”.

Aquestes activitats estan finançades per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, a través de l’Institut Balear de la Dona, i del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Enllaç a:
· Programa en pdf