Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Manel MaríL'Ajuntament d'Eivissa col·loca dues plaques amb poemes de Manel Marí al cementeri Vell i al port d’Eivissa per commemorar el 45 aniversari del seu naixement.

L'Ajuntament d'Eivissa ha instal·lat durant aquests dies dues plaques en commemoració del 45 de l'aniversari del naixement del poeta Manel Marí, el dilluns 17 d'agost. Les plaques, realitzades pel ceramista Toniet, contenen dos poemes del poeta eivissenc.


La primera placa ha estat instal·lada a la façana del cementeri Vell d'Eivissa amb el poema 'Al cementeri vell' i la segona placa conté el poema 'Nocturn a Can Pou', instal·lada a la façana d'aquell conegut establiment del port d'Eivissa al que el poeta va dedicar moltes obres.

Manel Marí, referent de la llengua i literatura eivissenca, es va consolidar com un dels autors joves de la poesia catalana. Va ser premi Ciutat de Palma Joan Alcover 2007 i en 2009 va ser guardonat amb el premi de poesia Joan Climent. Autor d'una extensa obra individual, present també a diversos llibres de poesia i diferent antologies, Manel va participar també en festivals internacionals de literatura i poesia. Manel Marí va morir al 31 de gener de 2018.
Amb l'homenatge del pròxim divendres i la instal·lació de les plaques al cementeri i el bar Can Pou, l'Ajuntament d'Eivissa ret un homenatge a la persona i la poètica de Manel Marí.