Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Espai Primera AcollidaLa tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social, Carmen Boned, i el director tècnic de Benestar Social, Xavier Vilamanyà, han visitat aquest matí l'espai de primera acollida, on durant els darrers mesos s'han fet un seguit d'obres d'adequació per tal de donar cobertura, de manera temporal, a persones sense sostre.

L'Ajuntament d'Eivissa acondiciona l'antic gimnàs, una antiga aula i un pati interior de sa Bodega com espai de 'primera acollida' a les persones sense sostre. Aquest espai es venia utilitzant des de fa cinc anys per atendre a les persones en les ones de fred i també es va fer servir per acollir afectats per l'incendi de l'edifici des Viver. Es tracta d'un recurs exclusivament nocturn, amb horari de 21 a 8 hores i de caràcter temporal i per a un màxim de 12 persones.

Les obres d'adequació han tingut un cost de 65.000 euros, dels quals 40.000 euros corresponen a l'obra i 25.000 al mobiliari i equipament. A l'antic gimnàs de l'escola s'ha habilitat l'espai de pernocta i s'ha reconvertit una antiga aula en la zona de dutxes i sanitaris. A més, s'ha recuperat un pati interior pels animals de companyia dels usuaris i s'ha creat una zona d'estar amb televisió, espai de lectura i per prendre alguna cosa calent abans de dormir.

La tinenta d'alcalde de Benestar Social, Carmen Boned, ha explicat que 'aquest espai vol garantir a la població més vulnerable el dret bàsic al menjar i al descans, també a la higiene, sempre amb l'acompanyament de personal professional que els podrà atendre i ajudar en tot moment'. També ha destacat que 'les persones usuàries podran trobar aquí un espai segur i còmode per dutxar-se, prendre un àpat calent i descansar durant la nit, el que es coneix com una 'primera acollida'.

L'espai compta amb personal que dona atenció individual a cada persona usuària i vetlla pel bon ús de les instal·lacions. L'equip el conformen 3 integradores socials i una persona de neteja. El recurs té accés independent a través del carrer de Castella i deixa aïllat la resta de l'edifici on es realitza un altre tipus d'activitat.

Boned ha finalitzat recordant que 'seguim treballant amb l'objectiu de crear una xarxa d'infraestructures que donin resposta als diferents perfils d'usuaris, aquest hivern tindrem el nou Servei d'Acollida Municipal i per 2021 confiam en poder licitar les obres del centre de baixa exigència des Gorg'.

L'espai porta en marxa des del 18 d'agost i hi han pernoctat una mitjana de 10 persones.