Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia de la InfànciaL'Ajuntament d'Eivissa commemora el Dia de la Infància amb una sèrie de vídeos on estudiants dels centres educatius del municipi reflexionen sobre els drets dels nens i nenes.

L’Ajuntament d’Eivissa ha realitzat sis vídeos per al Dia Mundial de la Infància, avui 20 de novembre, amb els quals es commemora el 31è aniversari de la Convenció sobre els drets dels Infants. Els vídeos que es podran veure durant els pròxims dies a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Eivissa i s’han treballat també com a unitat didàctica als centres educatius del municipi.

Des de la Regidoria d’Educació han assenyalat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar sobre la situació dels infants més desfavorits, els drets de la infància o la importància de treballar cada dia pel seu desenvolupament i benestar.
‘Aquest any, més que mai, consideram que s’han de posar en valor els infants, transmetre’ls esperança i recordar-los que és molt important no oblidar els nostres somnis. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Eivissa, a través del Pla Municipal de la infància i adolescència, ha convidat els infants del municipi d’Eivissa a participar en l’elaboració d’un vídeo, on ells com a protagonistes, han de reflexionar sobre aquesta etapa vital, els seus propis somnis i drets, i fer-los extensibles a la resta de la ciutadania perquè siguin escoltats i tinguts en compte’, ha dit la regidora d’Educació, Carmen Boned.

Als vídeos, hi participen 26 nens i nenes de cinc centres educatius del municipi –CEIP sa Real, CEIP Portal Nou, CEIP Sa Graduada, CEIP Cas Serres i CEIP Poeta Villangómez- als quals s’ha preguntat amb què somnien, què els agradaria ser de majors, què farien per millorar el món i què els agradaria fer en el seu temps lliure. Les seves respostes estan relacionades amb alguns dels drets que tenen els infants segons la Declaració dels Drets de la Infància, aprovada per l'Assemblea General de l'ONU el 20 de novembre de 1959, com la igualtat d’oportunitats, dret a la no discriminació, a la cultura i l’art, o dret a la seguretat i la protecció, entre altres.