abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple OrdinariL’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat durant la sessió plenària d’avui el pressupost municipal per a l’any 2021, amb els vots a favor dels grups municipals que conformen l’equip de govern, PSOE i Unidas Podem, així com del grup municipal de Ciudadanos, i els vots en contra del grup municipal del Partit Popular.

El pressupost de l'Ajuntament d'Eivissa per a 2021 comptarà amb 68 milions d'euros, que es completaran amb una posterior incorporació de romanent de tresoreria de 8,5 milions. És un pressupost que ve marcat per dues circumstàncies, com ha explicat la regidora d’Hisenda, Estefanía Torres; d'una banda, les mesures per pal·liar els efectes socials i econòmics de la COVID-19, i d’altra banda la possibilitat de poder fer ús, per primera vegada en molts d’anys, d’aquest romanent que fins ara els ajuntaments tenien bloquejat per normativa estatal.

Les polítiques de Benestar Social seran la prioritat per a l’ajuntament durant el proper exercici i el pressupost reflecteix que serà aquest el departament on es produirà un increment econòmic més important, per tal de poder garantir totes les ajudes socials necessàries a les persones i col·lectius més vulnerables. En aquesta àrea, el pressupost municipal preveu un increment del 32,6 % de les partides que suposen ajudes directes, passant dels 6,7 milions als 9 milions, i deixant sempre la porta oberta a poder créixer encara més, si fos necessari, via incorporació de romanent. Igualment estan previstes ajudes als autònoms, a la rehabilitació d’habitatges o al pagament de lloguer, entre d’altres, per garantir la major cobertura social de la història municipal.

D’altra banda, el pressupost també contempla un important esforç inversor, amb l’objectiu de seguir transformant la ciutat, i entre d’altres projectes previstos, destaca la reforma integral de l’avinguda d’Isidor Macabich, que serà renovada per complet, així com un important nombre de projectes finançats amb el suport de la Unión Europea dins de la iniciativa Edusi i els Fons Feder.

Modificació plantilla per a 2021

D’altra banda, al ple d’avui també s’ha aprovat la modificació de la plantilla de personal funcionari prevista per al 2021. Aquesta preveu 17 noves places a diferents departaments municipals. En concret es tracta dels següents serveis i places: Departament de vies públiques (1 plaça d'arquitecte tècnic/a), Departament de Benestar Social ( 5 places d'assistent social, 4 places d'educador/a social i 2 places d'auxiliars administratius), Servei d'Habitatge (1 plaça de lletrat/a) Policia Local (2 places de policia local), Participació Ciutadana (1 plaça de tècnic mig de gestió), Eivissa Crea (1 plaça de tècnic mig de gestió) i per al departament d'informàtica (1 placa de tècnic mig d'informàtica).

Altres assumptes

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa també ha aprovat, de forma inicial, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa del servei de recollida de fems, el que significarà una baixada del 21’07% al 2021 per a totes les persones contribuents. Aquesta reducció, de caràcter temporal i durant 2021, es pot realitzar perquè el Consell d’Eivissa ingressarà enguany 1’3 milions d’euros a l’Ajuntament per tal de no repercutir els costos d’explotació del servei d’abocador de Ca na Putxa.

La corporació municipal també ha aprovat avui prorrogar un any més, fins 31 de desembre de 2021, el conveni de col·laboració amb el Consell d’Eivissa per al funcionament de l’estació d'autobusos del CETIS.

També es continuarà amb la col·laboració entre l’Ajuntament d’Eivissa i l’Institut d’Estudis Eivissencs per a la realització del programa Voluntariat Lingüístic al municipi d’Eivissa durant el curs 2020-2021, que té com objectiu seguir promovent, garantint i difonent l’ús de la llengua catalana al municipi i col·laborar en l’organització d’activitats amb aquesta finalitat junt amb l’IEE.

Un altre assumpte aprovat avui ha estat que l’Ajuntament entri a formar part de la Fundació Carloandrés, atès que l’objecte de la mateixa és la preservació i difusió de l’obra del pintor i escriptor Carloandrés, mereixedor de la Menció Honorífica Especial de l’Ajuntament d’Eivissa l’any 2018, però també la promoció i l’ensenyança de les Belles Arts en tots els seus aspectes i la divulgació, conservació i difusió de l’art fet a Eivissa durant el segle XX i en especial de la pintura figurativa, entre d’altres objectius.