Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Premis PosidòniaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha lliurat aquest matí els premis a les persones guanyadores del concurs fotogràfic ‘Viu la Posidònia 2020’, a un acte en el qual ha estat acompanyat de la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz.

El guanyador del concurs ha estat Fernando Estarellas Calderón, amb 87 vots per a la seva imatge del bosc submergit, al qual arriba un raig de llum exterior. Biòleg, professor i bussejador professional, el guanyador ha rebut com a premi 2 nits d'hotel per a 2 persones, un sopar per a 2 persones en un dels restaurants que participen en la promoció i 2 joies Posidònia dels artistes Elisa Pomar i Enric Majoral. La segona guanyadora és Olga Escandell, amb 77 vots, i la tercera, Carmen Escandell Torres, amb 30 vots per a una imatge en la qual es pot veure una estrella de mar sobre la prada.

L’alcalde, Rafa Ruiz ha assenyalat que ‘les fotografies guanyadores representen els valors que volíem difondre amb la campanya: la importància de protegir a la Posidònia, de cuidar-la i d'estimar-la, perquè és el nostre patrimoni natural i, a més, és Patrimoni de la Humanitat. Són imatges de gran bellesa que donen visibilitat a la planta mil·lenària, encara desconeguda per a moltes persones que ens visiten. A més, és una campanya en la qual els participants ens transmeten que la Posidònia és un tresor i no és escombraries’.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha destacat que Fernando Estarellas i Olga Escandell són dos dels bussejadors professionals que també han col·laborat en els vídeos que ha realitzat l'Ajuntament per a donar visibilitat a la prada i per a documentar la floració de la Posidònia enguany. ‘Agraïm molt la implicació en aquest projecte dels fotògrafs professionals de l'illa que són els nostres ulls sota la mar i que ens transmeten amb les seves imatges la impressionant bellesa de la prada, al mateix temps que ens ajuden a recollir informació sobre l'evolució dels fons i la seva biodiversitat’. Les seves fotografies formen part de l'exposició virtual sobre la floració de la Posidònia que es pot veure en la pàgina web de turisme d'Eivissa.

El concurs també establia un premi especial del jurat per a la fotografia que millor representés ‘els valors de la campanya per la seva qualitat i pel missatge que transmet’. En produir-se un empat en les votacions del jurat entre dues fotografies, les àrees de Turisme i Medi Ambient han decidit atorgar dos premis especials per a les dues fotografies, que s'ha considerat que transmeten els valors de la campanya.

Així, els premis s'han lliurat a María Tur Escandell i Antonia Torres Torres, que transmeten perfectament a les seves fotografíes la bellesa de la posidònia.

Els premis per a les dues fotografies que han aconseguit el premi especial del jurat consisteixen en dues nits d'hotel i sopar per a 2 persones en un dels restaurants que participen en la promoció i 2 joies Posidònia, una d'Elisa Pomar i una altra d'Enric Majoral. El jurat ha destacat també que tres de les quatre persones guanyadores del certamen són dones.

En total han participat 32 fotografies. Tots els participants tindran com a premi 2 samarretes i 2 mascaretes de ‘Viu la Posidònia’.