Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaLa instal·lació està finançada amb fons FEDER.

L'Ajuntament d'Eivissa ha tret a licitació per un import de 242.828 euros, IVA inclòs, el servei d’implantació i manteniment d’un sistema de monitoratge del trànsit en quatre interseccions del nucli urbà d’Eivissa. A la licitació s’han presentat un total de set empreses. La instal·lació és finançada per la Unió Europea amb Fons FEDER.

El sistema de monitoratge preveu la instal·lació d’aquest sistema a les principals interseccions de la ciutat. Les interseccions on s’ubicarà el sistema són l’avinguda de Santa Eulària des Riu amb Bartomeu de Rosselló; Bartomeu de Rosselló amb avinguda d’Ignasi Wallis; avinguda d’Espanya amb carrer de Joan Xicó i avinguda d’Espanya amb carrer del País Basc. Les imatges es rebran en el centre de control situat en les dependències de Policia Local.
Aquest servei permetrà obtenir informació en temps real del trànsit a la ciutat i d’aquesta manera es podrà millorar la gestió en directe de l’espai públic de la ciutat.

El regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, ha explicat que ‘l’alt nombre de llocs de treball, administracions, comerços o equipaments culturals a Eivissa, fa que també hi hagi un gran nombre de desplaçaments, la majoria en vehicles privats. L’objectiu amb aquesta eina és fer que els desplaçaments siguin més àgils, ràpids i segurs. La informació capturada per l'aplicació de dades de trànsit i lectura de matrícules, permetran gestionar de manera eficient els nivells de trànsit existents, alhora que recopilar informació que es pot analitzar en el futur per a una millor planificació’.

El nou servei també facilitarà la presa de decisions en cas de situacions d'emergència en poder tenir informació en temps real de l'estat actual del trànsit.

Wpp