Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

IntherwasteEl regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Jordi Salewski, ha participat avui de manera virtual a la sessió de clausura del projecte Intherwaste en el que hi participa la ciutat d’Eivissa des de fa cinc anys.

Intherwaste té com a objectiu posar en marxa projectes que millorin la gestió dels residus als barris històrics i hi ha participat, juntament amb Eivissa, altres ciutats europees amb importants nuclis històrics com Córdoba, Cracòvia, Porto i Tallin.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha assenyalat que ‘des de l'Ajuntament d'Eivissa fem un balanç molt positiu del programa d ‘Intherwaste, que ens ha permès compartir experiències de gestió de residus amb altres ciutats europees amb barris històrics i a més hem pogut posar en marxa iniciatives que han millorat la nostra ciutat, la recollida de residus de grans tenedors i l'estètica dins del barri històric’.

En aquesta convocatòria d ‘Intherwaste, l’Ajuntament d’Eivissa s’ha centrat en quatre temes: els contenidors de residus, la recollida selectiva, la integració urbana i la minimització dels residus, en els quals hem avançat molt i en els que continuarem treballant. En aquests moments s’està executant l’obra del primer Ecopunt de l’illa, un espai de residus sòlids urbans que substituirà contenidors del barri de Dalt Vila que hi ha instal·lats davant del Museu d’Art Contemporani i que proporcionarà una integració estètica de l’entorn. Aquesta nova instal·lació quedarà finalitzada en unes setmanes.

Entre les bones pràctiques que ha aportat Eivissa s’inclouen les deixalleries mòbils; el sistema VACRI del que disposen els contenidors de vidre per a grans productors per tal de facilitar-los el reciclatge; la recollida comercial del cartó per a grans productors i la integració estètica dels contenidors que s’ha realitzat a zones com la plaça del Parc, per tal de minimitzar l’impacte dels contenidors a zones històriques.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa també es continua treballant en la sensibilització de la ciutadania amb diferents campanyes sobre la recollida selectiva i posant l’accent en aplicar solucions per a la millora de la gestió dels residus als barris històrics.

Les ciutats participants en el programa europeu Intherwaste han compartit durant aquest temps les seves problemàtiques pel fet de tenir barris històrics que demanden una especial cura en la gestió dels residus i han fet propostes comunes per millorar aspectes com el dipòsit de residus i la minimització del volum de fems que es generen.

Wpp