Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple ordinari 25 de febrerEl ple de l'Ajuntament d'Eivissa ha aprovat avui per unanimitat la Declaració Institucional amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Un text pel qual es mantenen els compromisos adquirits en anys anteriors en aquest àmbit i es compromet a acords com donar suport al moviment feminista que abandera aquesta lluita i a les accions que es desenvolupin en la reivindicació del 8M, facilitant amb els mitjans necessaris el compliment de les mesures sanitàries dels actes que es puguin convocar per part de les associacions de dones el 8 de març a la nostra ciutat.

El consistori també ha mostrat el seu acord a enfortir el compromís institucional per la igualtat de dones i homes, i en contra de les violències masclistes; articular en la pràctica, i dins de les pròpies competències, polítiques locals que ajudin a canviar la realitat material de les dones, amb l’objectiu d’assolir una igualtat real i desenvolupar polítiques d’igualtat encaminades a l’abolició de la prostitució, com a forma extrema de violència contra les dones. En aquest sentit, des de l’Ajuntament d’Eivissa es continuarà treballant de manera coordinada en la Taula per a l’abordatge de la prostitució, la tracta i el tràfic de persones amb fins d’explotació sexual de la ciutat d’Eivissa.

Dins aquesta Declaració Institucional també s’ha recollit l’acord de ratificar el compromís amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i amb el seu Objectiu núm. 5, relacionat amb la Igualtat, i denunciar, tal com recullen las Nacions Unides al seu informe sobre l’impacte de la COVID-19 en les dones, que la pandèmia agreuja les desigualtats existents per a les dones i les nenes a nivell mundial; seguir impulsant les mesures contemplades al II Pla d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa per erradicar qualsevol forma de desigualtat a la pròpia institució i a la nostra societat i afavorir el desenvolupament íntegre del Pacte d’Estat contra la violència de gènere com a principal eina per acabar amb la violència masclista.

Gestió de recollida de residus i ajudes a estudiants

El ple ha decidit també la aprovació definitiva de la modificació del contracte de gestió de servei públic de recollida de residus amb Valoriza amb l’objectiu d'augmentar la freqüència de neteja de platges i retirada de posidònia oceànica del litoral de març a octubre.
Així, s’ha informat de la compra d’una nova màquina per fer més àgil la recollida de posidònia i que es sumarà a la pala amb la que ja compta el servei per dur a terme aquestes feines. A més, de març a octubre, hi haurà una persona més dedicada a les tasques de conducció del camió de recollida d'aquests residus i de abril a juny es sumarà un altre conductor com reforç.
La modificació suposa un increment anual en el preu del servei de 69.000 euros, IVA inclós.

A la sessió plenària de avui també s’han aprovat les Bases específiques reguladores dels premis als millors expedients acadèmics de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i les de les ajudes per a estudiants d’ensenyaments superiors del municipi d’Eivissa, que han estat modificades, afegint els ensenyaments artístics.

Enllaç a:
· Declaració institucional 8M

Wpp