Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Nova retropalaL’Ajuntament d’Eivissa compta des d’aquesta setmana amb una nova màquina retropala realitzant feines de retirada de Posidònia Oceànica a les platges del municipi. Amb aquesta nova adquisició el servei de neteja té ja dos màquines per realitzar aquesta labor i podrà treballar durant tot l’estiu a dues zones diferents de forma simultània, segons les necessitats.

La regidora accidental de Medi Ambient, Montse García, ha assenyalat que ‘fins ara, la màquina adscrita al servei feia el treball de cribratge de platges i simultàniament la retirada de posidònia. Però pel fet que en els últims anys s'està detectant una arribada de posidònia continuada durant tot l'estiu, la presència de només una màquina era insuficient. Amb aquesta nova màquina hi haurà una màquina amb el cribratge i aquesta nova retirant posidònia’.

La nova màquina ha començat les feines de retirada el 4 de maig a la platja de sa Punta de Baix, a la zona de platja d’en Bossa, seguint el protocol de gestió sostenible de les platges de l’Ajuntament d’Eivissa.

Recordam que la gestió de la Posidònia Oceànica és una de les mesures més sensibles del programa de neteja de platges, ja que aquesta juga un paper indispensable en la protecció de la sorra de la platja enfront dels fenòmens meteorològics adversos.

La posidònia recollida es diposita a la zona d'emmagatzematge municipal i s'utilitza posteriorment per a ús agrari, reintegració a la platja o com aïllament en la construcció d'habitatges.

Wpp