Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Illes i literaturaEl cicle compta amb exposicions, presentacions de llibres, conferencies, recitals, teatre i activitats infantils.

La Biblioteca Municipal d'Eivissa ofereix el cicle Illes i Literatura, que tindrà lloc durant els pròxims dos mesos amb una vintena d’activitats entre les que hi haurà exposicions bibliogràfiques de diferents autors, presentacions de llibres, recitals poètics, teatre, recitals i contacontes.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha dit que ‘l’activitat cultural a la ciutat d’Eivissa continua reactivant-se amb força amb el Cicle Illes i Literatura, que es desenvoluparà a Can Ventosa. Aquest cicle a més és una oportunitat per al sector cultural de la nostra ciutat així com per donar la possibilitat a la ciutadania de gaudir d’un ampli programa centrat en les lletres i dirigit a tot tipus de públic’.

A la Biblioteca Municipal d’Eivissa s’hi organitzaran quatre exposicions bibliogràfiques, de les escriptores Maria Zambrano, amb motiu de 30 aniversari de la seua mort; de l'escriptora Natalia Ginzburg, amb motiu del 105è aniversari del seu naixement; també tindrà lloc una exposició bibliogràfica de Dante Aligheri, a partir del 10 de setembre en el 700è aniversari de la seua mort, i de Pablo Picasso, a partir del 25 d'octubre, en el 140è aniversari del seu naixement.

El cicle "Illes i Literatura" contempla, durant el mes de setembre, la presentació (divendres 17), del llibre d’Antònia Soler Vides paral·leles de Plutarc, editat per Documenta Balear. Presentació a càrrec de Jaume Juan Castelló. L’acte comptarà amb l'actuació musical de Guida Aurembiaix Roig, a les 20.15 hores.

Dijous 23. Presentació del número 69 de la revista EIVISSA, de l’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE), dirigida per Enric Ribes i Carles Torres. Intervindran Enric Ribes, Pere Prieto i Maurici Cuesta, membre de l’executiva de l’IEE. A les 20.15 hores

Divendres 24. Conferència Baltasar Porcel i Eivissa a càrrec del professor de la UIB i crític literari Carles Cabrera Villalonga a les 20.15 hores

Dissabte 25, tindrà lloc un contacontes, dins el cicle Dissabtes de conte amb Maricuela. Historias desde el verde. Serà a la Sala Caganius de la Biblioteca, a les 12 hores.

Dimarts 28 tindrà lloc la presentació del llibre de Miquel Àngel Llauger Corfú, Cabrera, Martinica. Breviari d’illes i miratges. Publicat per Lleonard Muntaner editor. Presentació a càrrec de la professora Marian Suárez a la Sala Marià Villangómez de la Biblioteca, a les 20.15 hores.

Dimecres 29, el teatre Can Ventosa acollirà, a les 20 hores, el recital homenatge a Miquel Àngel Riera i Damià Huguet en el 25è aniversari de la seua mort i el 75è aniversari del naixement d’Huguet. La primera part constarà de Poemes a Nai, de Miquel Àngel Riera, a càrrec de l’actor Pep Tosar i de Joan Arto a la guitarra. La segona part seràn poemes de Damià Huguet.

Miquel Àngel Riera ha set l’escriptor del mes de Juny a la Biblioteca de Can Ventosa i Damià Huguet va ser l’escriptor del mes de Juny el 2016.

Els actes del Cicle "Illes i Literatura" continuaran durant el mes d’octubre.

Dimecres 6 d’octubre, la Biblioteca Municipal d’Eivissa acollira la conversa amb l’escriptor valencià Ferran Torrent. Un holandès, un periodista, un comissari..: els personatges de Ferran Torrent.
Ferran Torrent ha set l’Escriptor del mes de Maig. Activitat organitzada en col·laboració amb la Fundació Baleària., a les 20.15 hores.

Dijous 7: Presentació del llibre Desintonia. Un ilógica realidad, de Johnny Burt. Publicat per Ibiza editions. Presenta el doctor Gustavo Lucas Cabornero, psiquiatre i Ramon Mayol, l’editor de l’obra, a les 20.15 hores.

Per a commemorar el Dia de les Dones Escriptores, s’han organitzat diferents activitats a la Biblioteca Municipal d’Eivissa.

Divendres 15: Conferència Aina Moll i Eivissa a càrrec de Pilar Arnau i Segarra, autora de la seua biografia Aina Moll i Marquès: filòloga i activista...’ editat per Menjavents i on ha col·laborat Isidor Marí Mayans, a les 20.15 hores

Divendres 22: Presentació del llibre Diosas de Hollywood, de Cristina Morató, a càrrec de Maria Rosa Chico. L’autora parlarà també de les dones que han estat protagonistes dels ses llibres: Reinas de África, Las damas de Oriente, Divas rebeldes, Divina Lola, Reinas malditas, Viajeras, intrépidas y aventureras. L’acte serà a les 20.15 hores.

Dissabte 23: Dissabte de contes: El tresor del mar basat en els llibres Un dia de Pesca i Un altre dia de Pesca. Myotragus teatre: espectacle teatral per als més petits. Actor: Lluís Valenciano Gener. Sala Caganius de la Biblioteca.
12 hores.

Dijous 28: Presentació del llibre Enologia de los vientos de Belén Liñán, editat per Olé Llibres / Quadranta ed. A càrrec de Julio Herranz.
20.15 hores.

El teatre de Can Ventosa acull, diumenge 3 d’octubre a les 20 hores, la presentació de Llum trencada. Dramatúrgia d’Aina Salom i Carme Planells a partir del llibre "Dones republicanes. Memòria de la Guerra Civil a Mallorca", de Margalida Capellà. Actrius: Irene Soler, Catalina Florit i Marina Nicolau. Direcció: Pere Fullana. Escenografia: Jordi Banal.

Dimecres 13: Espectacle poètic,Joan Margarit, un homenatge a càrrec de Joan Gomila rapsoda, Cesc Montané saxo tenor. Intèrprets i públic dalt l’escenari. Companyia La Fornal d’Espectacles. A les 20 hores.

Dissabte 9: presentació-recital del llibre Cignes tenebrosos de Pere Suau Palou. Premi Marià Manent de Poesia. Publicat per Cossetània edicions. Recita: Pau Debon (Antònia Font), a la Sala Petita de Can Ventosa a les 20 hores.

Wpp