Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni Can CasalsAjuntament d’Eivissa i Grup d’Estudis de la Naturalesa signen un conveni de col·laboració per a la cessió de l’ús de la casa pagesa de Casals.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el president de l’Associació Grup Balear d'Ornitologia i defensa de la Naturalesa (GEN-GOB), Joan Carles Palerm, han signat aquest matí el conveni de col·laboració per a la cessió d’ús de la casa de Can Casals durant un període de dos anys prorrogable a dos anys més.

La casa pagesa de Can Casals, de titularitat municipal, està situada al carrer del Músic Fermí Marí, al barri de Cas Serres, i és un exemple d'arquitectura rural, dels pocs que encara es conserven al municipi, i consta de 112 m2 i d’un terreny agrícola de 880 m².

Amb aquesta cessió el GEN-GOB es compromet a realitzar una programació anual d’activitats i la gestió de l’espai cedit.

Els valors de la casa pagesa de Can Casals, inclosa al Catàleg Municipal del Patrimoni Històric, la fan apte per dur a terme activitats dirigides al coneixement i foment de la naturalesa i del món tradicional d'Eivissa, mitjançant tallers, conferències i cursos que contribueixin a la conscienciació social sobre el medi ambient i recuperació i protecció de tradicions locals pròpies.

El GEN-GOB, entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública, posarà en marxa aquestes accions i activitats de difusió, comunicació i formació dirigides a la conservació de la naturalesa i el patrimoni i foment del coneixement, l’estima i la defensa del medi ambient i el paisatge.

D’altra banda, amb aquest conveni, l’Ajuntament d'Eivissa posa a disposició del veïnat del barri de Cas Serres una nova infraestructura municipal fomentant així la participació en activitats culturals i mediambientals destinades a una població cada vegada més ampla.

La casa pagesa de Can Casals, ha estat recentment recuperada després d’una reforma i rehabilitació que ha estat cofinançada per la Unió Europea a través dels Fons FEDER i que ha comptat amb un pressupost d'execució de 273.579,67 euros.

El conveni preveu un programa per a generar activitat cultural i mediambiental al barri, tant per als residents com per a la resta de ciutadans del municipi, facilitant activitats que traslladin a la població coneixements i experiències que permetin arribar als usos més racionals i sostenibles així com promoure els valors patrimonials i paisatgístics.

Wpp