Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Nit del PatrimoniEspectacle de dansa, visites guiades i espais culturals de Dalt Vila estaran oberts a partir de les 20 hores.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Cultura, Pep Tur, han presentat avui la programació que es desenvoluparà a Eivissa en el marc de la IV edició de la Nit del Patrimoni, una iniciativa que se celebrarà aquest dissabte, 18 de setembre, de manera simultània en les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya.

Després de l'èxit de la primera edició en 2018, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que ‘el Grup Ciutats Patrimoni ha decidit refermar el seu compromís per a la creació contemporània i el patrimoni viu” i continuar l'experiència cada any al setembre apostant per la dansa i per la participació col·lectiva configurant així un espai d'intercanvi entre ciutats Patrimoni Mundial, territoris artístics i públics diversos’.

L’alcalde d’Eivissa, ha afegit que La Nit del Patrimoni, és un esdeveniment cultural únic a Europa, amb un programa únic d'esdeveniments que es desenvolupen de manera simultània en les 15 ciutats històriques amb el segell Unesco.
Per la seva banda, el regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, ‘es tracta d’un esdeveniment ja consolidat que compta amb el suport de la Unesco i institucions molt importants i és una nit en la que es conjuga el patrimoni històric i diferents expressions culturals’.
Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Ibiza/Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda exhibiran simultàniament les 15 peces dels coreògrafs convidats, amb 5 estrenes absolutes en 21 representacions creades especialment per als espais patrimonials de les 15 ciutats.
La Nit del Patrimoni està estructurada en 3 seccions amb una àmplia oferta cultural per a gaudir de l'entorn patrimonial.

Les activitats previstes en el programa de la Nit del Patrimoni a la ciutat d'Eivissa són:
ESCENA PATRIMONI
Miquel Barcelona serà el protagonista d'aquesta quarta edició amb «[KÓRPS], una proposta escènica multidisciplinària que té com a eix expressiu la dansa contemporània i dialoga amb la música electrònica, la veu, la llum i la teatralitat.
L'espectacle pren com a referent el corb, l'ocell omnívor i carronyer més present en la mitologia i les arts. Associat amb la mort, se li atribueix un paper mediador entre el món terrenal i el món espiritual.
[Kórps] juga també amb l'homofonia de la paraula anglesa corpse, que significa cadàver, cos inert. Una peça que beu de la tradició popular i de les pràctiques humanes entorn de la violència, la vetlla i la mort. L'espectacle tindrà lloc en el baluard de Santa Llúcia a les 22.00 hores.
Es podrà reservar entrada a la web de l’Ajuntament d’Eivissa, www.eivissa.es, a partir de les 09.00 hores de demà dijous dia 16 de setembre.

VIU PATRIMONI
En aquesta secció de la Nit del Patrimoni, l’Ajuntament d'Eivissa ha programat una àmplia oferta cultural amb l'objectiu que residents i turistes puguin gaudir dels espais oberts i del centre històric.
Dins aquest marc de la secció VIU PATRIMONI es realitzaran Visites a les Murades de Dalt Vila, des del Centre d'Interpretació Madina Yabisa. Les visites es faran en horari de 19 a 20 hores, en grups reduïts.
Per a participar és necessari fer inscripció en el telèfon 971 392390 o per correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .
També es duran a terme Visites Teatralitzades a les 20 hores. Les inscripcions han de fer-se a l'Oficina de Turisme de la Cúria trucant al 971 399232 o enviant un correu electrònic a
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Finalment, hi haurà exhibició del ball tradicional en dos emplaçaments diferents: A les 19 hores en la plaça Sota Vila a càrrec de la Colla de Vila i a les 20 hores en el passeig de Vara de Rey amb la Colla de sa Bodega.

OBERT PATRIMONI
Finalment, i com ja es feia en edicions anteriors, en la secció OBERT PATRIMONI s'ha previst una jornada de portes obertes de museus i espais culturals des de les 22 fins a les 00 hores.
L’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera exposarà exemplars d'una col·lecció de còmics.
També s'exposarà documentació històrica amb exemplars d'administracions judicials amb diferents tipus de lletra, la majoria lligalls dels jutjats i cúria de la Real Governació.
D’altra banda, el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, que també estarà obert a partir de les 20 hores, organitza visites guiades per l’exposició permanent així com a l’exposició temporal ‘La reina blanca’.
A més, la Catedral d’Eivissa, el Museu Diocesà i l’esglèsia de Sant Domingo estaràn també oberts des de les 22 hores.
Totes les activitats previstes en La Nit del Patrimoni seran retransmeses en streaming a través de la web www.lanochedelpatrimonio.com i també es difondran a través de les seves xarxes socials.
Així mateix, les Associacions de Patrimoni Mundial de Cuba, Mèxic i el Perú també retransmetran l'esdeveniment a través de les seves plataformes.

Nit del Patrimoni

Wpp