Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Curs capacitació Policia Local EBAPAquest acord facilitarà la fidelització i donarà estabilitat a les plantilles de les policies locals.

El Govern balear i els cinc ajuntaments de l’illa d’Eivissa han signat aquest matí el conveni de col·laboració que permetrà, per primera vegada, la realització del curs de capacitació per a policies locals, que imparteix l’Escola Balear d’Administració Pública, a l’illa d’Eivissa.

L’acte de signatura del conveni, celebrat aquest migdia a la sala Capitular de l’Ajuntament d'Eivissa, hi han assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz; l’alcalde de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra; l’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer; l’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Angel Luis Guerrero i l’alcalde de Sant Joan de Labritja, Antoni Marí.

Per part del Govern, també han assistit a la signatura del conveni la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino, i la directora gerent de l’EBAP, María del Carmen Iglesias.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha destacat que “és la primera vegada que descentralitzam aquesta formació i feim aquests cursos de capacitació a l’illa d’Eivissa, una necessitat molt demandada que feim possible amb la voluntat d’atracar l’administració pública a totes les illes i amb l’objectiu de facilitar aquests cursos als aspirants de les Pitiüses”.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, en representació de l’alcaldessa i alcaldes de l’illa d’Eivissa, ha afirmat que ‘amb empenta, convicció i implicació tant per part del Govern i la coordinació amb la resta d’Ajuntaments de l’illa, hem aconseguit una descentralització molt positiva que afectarà de forma directa als policies evitant desplaçaments i tot allò que implica. El curs serà impartit a les instal·lacions de l’EBAP i esperam que sigui un èxit ja que donarà una estabilitat necessària i fidelitzarà a la policia local’.

Per accedir a la categoria de policia local, s’ha de fer un curs de capacitació per complir les tasques pròpies del cos, amb un procediment selectiu que queda completat amb la superació d’un període de pràctiques.
El conveni permetrà impartir a l’’illa d'Eivissa una edició descentralitzada de la 42ª promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia local.
La data del curs es fixarà des de l’EBAP, una vegada finalitzin les oposicions dels processos selectius que duen a terme els ajuntaments i es contempla la realització d’aquesta formació de manera descentralitzada per a futures promocions.
Des de l’EBAP es comprarà el material especific necessari per a dur a terme les edicions descentralitzades, es donarà suport administratiu per a la realització d’aquestes i també es farà càrrec del cost de docència del professorat, del desplaçament i allotjament del personal que no pugui ser nomenat amb residència habitual a l’illa d’Eivissa i de les despeses, en que els i les aspirants hagin de desplaçar-se a l’illa de Mallorca per a dur a terme les pràctiques de tir.

Wpp