Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

grauinfoL’Ajuntament d’Eivissa ha mantengut aquest matí una reunió amb representants del sector empresarial i l'àmbit tecnològic educatiu de l’illa per donar-los a conèixer la intenció de sol·licitar, tant a la Universitat de les Illes Balears (UIB) com a la Conselleria d’Educació, la implantació a Eivissa dels estudis de Grau d'Enginyeria Informàtica i Grau Superior de Formació Professional en Disseny 3D. A la trobada hi han assistit i mostrat el seu suport a la iniciativa la PIMEEF i la CAEB, així com els representants de l’escola d’Arts i Oficis d’Eivissa, i els IES Santa Marìa, Sa Colomina, Quartó de Portmany, sa Serra; Quartó de Rei; sa Colomina; Balàfia, Sant Agustí i l’Escola Joan XXIII. El Consistori remetrà la sol.licitud a la Universitat de les Illes Balears i a la Conselleria d'Educació per a la seua valoració i instauració per al curs 2023/24.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Aitor Morrás, ha assenyalat que ‘creim que són estudis fonamentals per diversificar el model productiu a l’illa d’Eivissa, a més de la necessitat que tenen les empreses actualment que els i les joves es formin a l’illa per tal que es quedin aquí i no que estudiïn fora i es quedin fora treballant. A més, també destacar els beneficis que suposa per a les famílies que els seus fills puguin cursar aquests estudis a l’illa sense desplaçar-se’.
Morrás també ha recordat la inversió que s’ha fet des de l'Ajuntament d’Eivissa amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) dins el programa EDUSI, tant al FABLAB com a l’Escola d’Arts per dotar d’infraestructures i recursos a l’illa amb l’objectiu de fomentar a la diversificació del teixit productiu.

Des de l’Escola d’Arts i Oficis d’Eivissa, Susana Martín, del departament de Desenvolupament i Promoció ha explicat que, ‘des del sector educatiu és important la implantació d’aquest tipus d’estudis i que s'imparteixin a Eivissa. Moltes vegades els estudiants no es desplacen a estudiar perquè no tenen els recursos necessaris i per això no poden accedir. A més, les inversions i tot el que s'està fent des de l’Ajuntament i l’Escola d’Arts faciliten que es formi en aquests graus i que es cree un teixit social i professionals que puguin desenvolupar diferents iniciatives i per altra banda, l’alumnat és cada vegada molt més visual, amb temes relacionats amb d'informàtica els videojocs, i per aquest motiu hi haurà demanda’.

Des del sector empresarial, Alfonso Rojo de PIMEEF, ha destacat la necessitat d’aquests perfils a les empreses. ‘Formar-se aquí és anar tancant el cercle. Nosaltres ja estem necessitant aquests perfils per a les nostres empreses. Podrien ser carreres noves però no és el futur, és el present. Tenir mà d'obra a casa ja formada és molt important i necessari. A més, amb aquests estudis també es pot donar oportunitat a persones que ja estan treballant de continuar formant-se.

L’Ajuntament remetrà un escrit amb les signatures recaptades a la trobada tant a la Conselleria d’Educació com a l’UIB amb la intenció de que els estudis es puguin implantar per al proper curs acadèmic 2023/24.

Wpp