Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

sinimagenL’Ajuntament d'Eivissa inicia aquesta setmana les obres de rehabilitació de la plaça de sa Font, al barri de la Marina. Els treballs han començat avui amb el tancat de l'àmbit d'obra en la mateixa plaça i l'accés a aquesta zona des dels dos carrerons Poulet. L’objectiu d’aquest projecte és d’adequar les condicions d'habitabilitat de la plaça i millorar la seva accessibilitat per als vianants. Així mateix, el projecte preveu renovar i actualitzar la zona i obtenir una imatge urbana d'acord amb el seu valor històric.

El regidor de Patrimoni, Pep Tur, assenyala que amb aquesta obra “es compleix un dels compromisos d’aquest equip de govern amb el barri de la Marina, rehabilitant un espai que és punt de trobada i un dels més característics de la zona. A més, també permet fer millores en les infraestructures de sanejament i aigua, una línia que es segueix en cada obra pública d’aquestes característiques”.

Les obres de rehabilitació de la plaça de sa Font suposaran la renovació del paviment, actualment molt deteriorat per les arrels dels arbres. En aquest sentit, les reposicions de paviments es realitzaran principalment amb còdol de pedra de similars característiques a la que històricament s'ha emprat en el casc medieval, reaprofitant de fet, la mateixa pedra que hi ha actualment a la plaça. Respecte als arbres, l'Ajuntament analitzarà l'estat de les arrels i la seva superficialitat, que és el que provoca més danys en el paviment, per a estudiar la seva conservació o substitució.

El desenvolupament d'aquestes obres portarà a més la renovació de les xarxes de sanejament, xarxa de pluvials, proveïment d'aigua i la realització de la xarxa de l'enllumenat públic encastat en façana. L’obra també inclourà la restauració de la font i la millora en sostenibilitat de l’enllumenat públic.

El projecte, promogut per el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, compta amb un pressupost de 158.941,41 euros i els treballs tenen un termini d’execució de 3 mesos.

Wpp