Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

ple22nEl ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat avui per unanimitat la declaració institucional del 25N, pel Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Un text amb el que el Consistori mostra el rebuig a totes les formes de violència masclista i es compromet a continuar treballant en coordinació amb altres institucions i amb la ciutadania per millorar la qualitat de les mesures integrals impulsades per a l'atenció, la prevenció, la investigació i la sensibilització, així com la protecció, l'accés a la justícia i la reparació de les dones que pateixen violència masclista, i les seues filles i fills. El ple també ha aprovat el conveni específic de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Eivissa per establir la gratuïtat del servei educatiu de tercer d’educació infantil.

La regidora d’Igualtat, Montse García, ha assenyalat que ‘manca més educació en la igualtat, més recursos i personal per atendre les dones als serveis especialitzats, més mitjans perquè la policia faci complir les ordres d'allunyament i menys justificacions amb l'assassinat d'una altra dona’ Així mateix ha recordat que ‘ja van 38 dones assassinades enguany; 44 l'any passat i 1.168 víctimes mortals per Violència de Gènere des de l'1 de gener de 2003’.

L’Ajuntament d’Eivissa ha instat a totes les institucions i a tota la societat eivissenca a dir prou a la violència masclista i a donar els mitjans i recursos necessaris per acabar amb aquesta xacra social que acaba matant dones i deixant orfes els seus fills. També ha convidat a la ciutadania a participar activament en els actes organitzats demà amb motiu del 25N a la ciutat.

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa també ha aprovat un conveni específic de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears que té per objecte establir la gratuïtat i finançar la prestació del servei educatiu dels alumnes matriculats de tercer d’educació infantil.

Amb aquest acord, el Consistori es compromet, entre altre altres punts a, dins l’horari del tercer curs d’educació infantil, donar el servei d’escolarització bàsica d’un mínim de quatre hores, sense incloure-hi les menjades, amb caràcter gratuït. S’ha de fer constar així en totes les publicacions i informacions a les famílies. Aquest horari d’escolarització bàsica ha de tenir lloc entre les 8 h i les 14 h dels dies laborables, del mes de setembre al mes de juny.

Així mateix, a la sessió plenària s’ha aprovat la proposta de reconeixement amb la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc de la Comunitat Autònoma a les Illes Balears a 28 policies locals d’Eivissa amb més de trenta anys de servei i que cumpleixin els requisits establerts.
La Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc es lliura als membres de la policia local, sigui com sigui la seva categoria, quan compleixin trenta anys de servei en qualsevol cos de la policia local, en situació de servei actiu o en situació de serveis especials, que hagin tingut una trajectòria professional destacada i que no tinguin expedients disciplinaris en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal.

Declaració institucional 25N 2022

Wpp