Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

cetis

Durant el recorregut es repartiran 1.500 quilos de caramels sense gluten i aptes per a persones celíaques.

La cavalcada dels Reis d’Orient ,que tindrà lloc el dia 5 de gener a partir de les 18.30 hores, començarà a ses Figueretes, on els reis d’Orient arribaran en vaixell i desembarcaran al moll. Des d’allí les seves Majestats pujaran pel carrer del Periodista Francesc Escanellas fins a carrer d’Astúries on pujaran a les carrosses per iniciar el recorregut pels carrers de la ciutat d’Eivissa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que ‘enguany hem reprogramat finalment el recorregut, ja que per les obres de la nova avinguda d’Isidor Macabich, els Reis d’Orient no passaran per allí. Però el recorregut ha estat pensat també perquè molta gent pugui gaudir d’aquest dia tan especial’.
 
Melchor, Gaspar i Baltasar passaran amb les seves carrosses per carrer Astúries, carrer de País Basc, avinguda d’Espanya, avinguda d'Ignasi Wallis i avinguda de Bartomeu Rosselló, on baixaran al principi de l’avinguda amb el Port. Posteriorment ,es traslladaran a s’Alamera on saludaran a tots els infants que es trobin allí.
 
Comptarà amb un total de sis carrosses, les dels Reis d’Orient i altres tres amb una temàtica que enguany gira entorn a la música, els llibres i els jocs clàssics i que han estat creades pel dissenyador industrial Rodrigo Martins.
 
cetis

Quant als espectacles, el regidor de Festes, Ricard Clivillé ha explicat que ‘a la cavalcada d’enguany participen un total de 263 persones entre figurants i membres de les diferents escoles de dansa i clubs de gimnàstica que acompanyen a cada una de les carrosses’. Clivillé, ha afegit que ‘a més, durant el recorregut es repartiran 1.500 quilos de caramels sense gluten i aptes per a persones celíaques’.

El dissenyador, Rodrigo Martins, ha assenyalat que ‘ha estat quatre mesos de treball, des de setembre. La idea era recuperar la infància tradicional, els jocs antics i la lectura per poder transmetre als infants, avui que tot està relacionat amb les tecnologies, com va ser la nostra infància’.

Així, obrirà la cavalcada el grup d’Akrobàtika, amb 10 participants. Li seguirà la carrossa “La caixa musical” amb la seva ballarina, escortada pels soldadets trencanous. La carrossa està basada en l’obra de ballet ‘El trencanous’,composta per Txaikovski, que és un conte de Nadal. Anirà acompanyada per 58 membres del Centre de Dansa.

En segon lloc, sortirà “El conte de l'Estrella”, on mare i filla llegeixen el conte de la bona nit en el llit mentre viatgen a lloms de més de mil llibres reciclats. Anirà acompanyada de 35 ballarins i ballarines de l'acadèmia de Passion Dance.

Mapa Cavalcada reis 2023

Tancant aquestes carrosses temàtiques, la de ‘Jocs clàssics’, on es podrà veure una parella de Dama i Rei d'escacs, fitxes de dominó, maons de construcció, peluixos i molts regals més. Aquesta carrossa comptarà amb la participació de 30 persones de l’escola de Davinia Van Praag.

Desprès de les carrosses temàtiques, arribaran les dels Reis d’Orient amb la que cada carrossa representa la cultura d’on provenen: Melchor d’occident, Gaspar de l’Orient i Baltasar de l’Africa. Les carrosses dels Reis d’Orient també tindran el seu espectacle musical de la mà de l’escola de Davinia Van Praag, el Club Tanit i Gimnàstica Eivissa.

Finalment, la Policia Local d’Eivissa en coordinació amb la Policia Nacional durà a terme un dispositiu per tal de garantir el bon funcionament de la cavalcada.

Descarregar el recorregut dels reis

Wpp