Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Protecció animalEl regidor d'Economia, Medi Ambient i Mobilitat, Joan Mayans, ha informat aquest divendres de la moció que l'equip de Govern presentarà en el pròxim Ple ordinari, segons la qual, la Corporació municipal es declara contrària a l'exhibició d'animals salvatges en circs o en altres activitats amb ànim de lucre, que es trobin de manera temporal al nostre municipi, amb independència del lloc de residència dels propietaris d'aquests animals. A més, la proposta de l'Executiu municipal inclou no permetre la instal·lació de circs amb animals salvatges al municipi, encara que aquests no participin en l'espectacle.

Entre les raons que motiven aquesta mesura, Mayans ha destacat que "nombrosos estudis científics demostren que els animals són éssers dotats de sensibilitat, no només física sinó també psíquica, i que tots ells, siguin de l'espècie que siguin, tenen dret a ser respectats i no han de ser víctimes de maltractament, esforços desmesurats o espectacles violents, ni han de ser objecte d'actes cruels que impliquin patiment físic o psicològic o que els causen ansietat o por".

A més, l'edil ha ressaltat que "entre els éssers que s'exhibeixen als circs hi figuren animals salvatges que, hagin nascut en captivitat o no, mantenen els seus instints naturals i el procés d'aprenentatge de comportament antinatural per a la seva espècie es fa a través de la violència". Més encara, el regidor ha remarcat que "el manteniment d'animals salvatges en circs no contribueix ni aporta cap benefici per a la conservació de les espècies, no ofereix una educació mediambiental apropiada i promou una visió tergiversada i falsa d'aquests éssers, que resulta fins i tot antieducativa per als nens, que són el públic majoritari d'aquests espectacles".

Per tot això, l'equip de Govern considera que les administracions locals també han de afavorir i potenciar les conductes cíviques i el respecte de la ciutadania cap al nostre entorn natural.