Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió aliança Mar Blava

Durant la reunió els seus representants han explicat els projectes de prospeccions que amenacen les Illes Balears i el Golf de Lleó i han sol·licitat a l'Ajuntament d'Eivissa la ratificació pel ple de la corporació de l'acord de compromís per a redactar una llei per a la declaració del Mediterrani com a zona lliure de prospeccions petrolieres, signada fa uns dies entre l'Ajuntament d'Eivissa, Govern Balear i Consell Insular.

La declaració d'aquesta llei es, segons l'Aliança Mar Blava, la única mesura legal efectiva que permetrà acabar amb l'amenaça de prospeccions d'hidrocarburs per part de les companyies petrolieres.

L'organització també ha sol·licitat que l'Ajuntament es dirigeixi a la companyia Spectrum per tal de demanar-li que desisteixi del seu projecte en aigües del Mediterrani.

Per altra banda, l'Ajuntament d'Eivissa continuarà col·laborant amb les despeses de  l'Associació Aliança Mar Blava. Fruit d'aquesta col·laboració, l'Ajuntament s'ha fet càrrec de les despeses d'edició de 10.000 follets informatius sobre l'estat dels projectes petroliers que amenacen la Mediterrània, que han tingut un cost de 1.500 euros.