Setembre 19, 2019

ajuntamentdaltvila

Terra Natal

Fins al desembre de 2019 | Museu Puget
Horari del mes d’agost: de dimarts a diumenge de 10 a 14 h · Horari mes de setembre: de dimarts a diumenge a 10 a 14 hs i de 1 7 a 20 h · Horari del mesos d’octubre, novembre i desembre: 10 a 16.30 h de dimarts a divendres, i de 10 a 14 h durant els caps de setmana. També s’ofereixen visites guiades per a estudiants amb cita prèvia al telèfon 971 302 723.

La mostra del fotògraf eivissenc, que podrà ser visitada fins a finals d’any, conté 22 fotografies de 29,8 x 36 centímetres on es retraten fruites i verdures conreades a l’illa d’Eivissa.

Les imatges exposades es van realitzar amb la tècnica de la ‘fotografia fosca’ i evoquen les natures mortes de l’escola espanyola i holandesa del segle XVII. No obstant, mentre que aquelles natures barroques tendien a efectuar una reflexió sobre la fugacitat de l’existència, en el cas de les fotografies de Vicent Marí són com una metàfora de l’illa d’Eivissa, una representació visual dels fruits d’aquesta ‘terra natal’.

Aquesta és la primera exposició de Vicent Marí (1972) des de l’any 2013. Redactor gràfic a Diario de Ibiza, Marí ha publicat els llibres ‘Gent de la Marina d’Eivissa’ -amb textos de José Manuel Piña-, ha il·lustrat el poemari de Toni Cardona ‘El gust, l’illa i la carn’, ha il·lustrat llibres de gastronomia i ha exposat a espais com el MACE, la Sala de Cultura de Sa Nostra o la Galeria Via 2, entre d’altres.

L’exposició ha estat comissariada per Romy Bernau i Elena Ruiz, amb textos de Romy Bernau i coordinada per Antonio Méndez i fotomecànica a càrrec de Toni Pomar.