Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

TarragonaLa Llacuna, Tarragona, Baeza i Úbeda protagonitzen els capítols que s'emeten els diumenges del mes de desembre.

Madrid, 29 de novembre de 2019 .- Aquest mes de desembre RTVE estrena els últims quatre capítols de la sèrie documental que l'Ens Públic ha dedicat a les 15 ciutats espanyoles inscrites en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Diumenge, dia 1 de desembre, s'emetrà el capítol corresponent a San Cristóbal de la Llacuna; Tarragona serà la protagonista el dia 8 i la sèrie conclou amb Baeza i Úbeda, el 15 i el 22 de desembre respectivament. Cada lliurament de la sèrie documental de RTVE podrà veure's a les 20.30 hores a La 2 de TVE.

El president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Rafael Ruiz, ha realitzat un balanç molt positiu: "Són rodatges d'extraordinària qualitat, que aprofundeixen en la història i en la cultura de les nostres ciutats i mostren tota la bellesa del patrimoni, amb rodatges en dates especials, on els monuments són protagonistes de grans esdeveniments. El gran èxit d'aquesta sèrie al nostre país ia nivell internacional constitueix un extraordinari canal de promoció del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat a tot el món".

La directora de la sèrie, Belén Molinero, ha afirmat que "Ciutats Espanyoles Patrimoni de la Humanitat m'ha donat l'oportunitat de dirigir un magnífic equip de Televisió Espanyola i d'experimentar amb nous suports com el 4 K. A més, ha estat un plaer treballar amb totes les Ciutats Patrimoni de la Humanitat i agraeixo la cooperació de tots els ajuntaments. L'experiència la puc resumir com un gran descobriment, i espero que també ho sigui per als espectadors, per l'enorme riquesa patrimonial i artística que té Espanya. Cadascuna de les 15 ciutats mereix ser descoberta i gaudida amb tranquil·litat, perquè totes elles són una part fonamental de la història d'aquest país".

La sèrie va néixer el 2016 de la signatura d'un conveni de col·laboració entre RTVE i el Grup de Ciutats Espanyoles Patrimoni de la Humanitat. Basada en una idea original i dirigida per Belén Molinero, ha estat rodada en Ultra Alta Definició amb tractament d'Alt Rang Dinàmic (HDR) i amb so 5.1, el que situa a aquest producte en la més absoluta innovació tecnològica. La sèrie compta amb rodatge d'interiors i exteriors naturals, plànols aeris, imatges de drones, caps calents i càmeres steadicam. A més, la sintonia original, així com part de la banda sonora, han estat gravades per l'Orquestra de RTVE.


Aquest diumenge 1 de desembre s'emet el capítol corresponent a la Llacuna. Betlem Molinero ha explicat que "jo coneixia la Llacuna des de fa molts anys, però he gaudit molt amb el rodatge i crec que poques ciutats poden presumir de tenir aquesta història i aquests espais naturals. L'estil colonial és una meravella i també l'ambient de la ciutat: La Llacuna és molt acollidora i a el cap d'una estona d'haver arribat, ja et sents allà com si portessis una temporada. És molt agradable i molt bella".

El diumenge 8 de desembre serà el torn de Tarragona: "Una ciutat que és famosa per les seves platges, però té un passat romà i medieval que no és tan conegut com hauria. Necessites investigar i passejar molt observant amb especial atenció, per descobrir l'enorme riquesa històrica i cultural i tot el que ofereix la ciutat", ha afegit Molinero.

Pel que fa a Baeza i Úbeda, l'emissió està programada per al 15 i el 22 de desembre, la directora de la sèrie subratlla que "són dues ciutats monumentals, les màximes representants del Renaixement a Espanya. Els espectadors descobriran molts aspectes molt interessants sobre aquestes dues bellíssimes ciutats".

La directora ha subratllat que "totes elles tenen un encant i una vida cultural molt intenses: Són llocs per gaudir. Però sempre va destacar que són els habitants els que fan que cada ciutat sigui patrimoni, vivint, tenint cura i divulgant l'enorme valor dels seus béns i espais monumentals".

Segons Betlem Molinero, els quatre últims programes dedicats a Còrdova, Conca, Alcalá de Henares i Eivissa / Eivissa van ser seguits per una mitjana de 700.000 espectadors, doblegant l'audiència habitual de La 2 i han rebut nombrosos elogis per la qualitat dels guions i la bellesa de les imatges amb què va retratar la vida quotidiana i la riquesa patrimonial de les quatre ciutats UNESCO. La sèrie de RTVE s'ha presentat en nombroses fires internacionals i s'espera que sigui comercialitzada en països europeus i al continent americà.

Àvila, Alcalá d'Henares, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda són les ciutats protagonistes dels 15 documentals, la primera temporada va emetre RTVE a 2016.

Enllaç:
· Web RTVE