Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Nit del Patrinomi en streamingLa retransmissió en directe dels esdeveniments de la Nit de l'Patrimoni ampliarà la projecció internacional de les ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat

Les 15 ciutats inscrites en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO celebren de forma simultània la gran festa de la cultura, amb tres seccions: El 'Festival Escena Patrimoni', 'Obert Patrimoni' i 'Viu Patrimoni'.
L'esdeveniment compta per primera vegada amb el suport oficial de la UNESCO i la programació serà retransmesa via online a tothom, també des del web de la UNESCO i les associacions de Patrimoni Mundial de França, Regne Unit, Itàlia i Alemanya.

Dijous, 30 de Juliol de 2020. "La Noche del Patrimonio. La Nit de l'Patrimoni. A Noite do Patrimonio" tornarà a celebrar-se el proper dissabte 12 de setembre de forma simultània en les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i tots els esdeveniments i espectacles del Festival Escena Patrimoni es retransmetran en directe a través de la nova pàgina web de Grup, així com des de la pàgina web de la Unesco.
"Tots necessitem una Nit del Patrimoni plena de felicitat, després dels durs mesos de confinament, i disposarem de tots els mitjans tecnològics perquè les nostres ciutats i els seus espectacles es puguin veure al món sencer via streaming. També garantirem totes les mesures de seguretat, perquè totes les persones que assisteixin als esdeveniments de forma presencial a les nostres ciutats, puguin gaudir-los amb totes les garanties", ha assenyalat el president de la Comissió de Cultura del Grup i alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo.

A la reunió telemàtica dels representants de Cultura de les ciutats, Carlos García Carbayo ha recordat que la directora general de Centre de Patrimoni Mundial de la Unesco, Mechtild Rössler, ha confirmat el suport del Centre Mundial de la Unesco a La Nit del Patrimoni incorporant la retransmissió a la seua pàgina web perquè pugui ser seguida des de qualsevol país del món en directe i també es difondrà a través de xarxes socials i els seus canals de comunicació. De la mateixa manera, les Associacions de Patrimoni Mundial de França, Regne Unit, Itàlia i Alemanya retransmetran els esdeveniments a través de les seues plataformes.

La Nit del Patrimoni estarà estructurada en tres seccions comunes a les 15 ciutats:
1.- Festival Escena Patrimoni, amb protagonisme de la dansa i les arts escèniques contemporànies
2.- Portes obertes de monuments i espais culturals (secció Obert Patrimoni)
3.- Una gran oferta cultural i d'oci que es repartirà pels seus nuclis històrics (secció Viu Patrimoni)

Enllaç a:
· Nota de premsa completa en pdf