Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Aula patrimoniL'activitat està activitat destinada a alumnat d'Educació Secundària (primer i segon cicle) de centres públics i concertats del curs acadèmic 2020-2021 de les 15 ciutats espanyoles declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO. El termini d'inscripció es tanca el 31 de març de 2021. En edicions anteriors han participat 10.000 escolars.

Salamanca, 30 de novembre de 2020.- El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya convoca la vuitena edició del programa pedagògic "Aula de Patrimoni", en el marc del curs escolar 2020-2021, destinat a estudiants de les 15 ciutats membres de la xarxa: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

L'activitat ha estat presentada en roda de premsa per María Victoria Bermejo, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Salamanca i Coordinadora de la Comissió d'Educació, Cultura i Esport del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. Aquesta comissió està presidida per l'alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo, i formada pels regidors d'Educació i Cultura de les 15 ciutats que formen la xarxa. Des d'aquesta Comissió es gestionen els diversos programes educatius, culturals i esportius que du a terme el Grup per tal de posar en valor la declaració de Patrimoni Mundial de les 15 ciutats en aquests àmbits.

María Victoria Bermejo ha animat els centres de les 15 ciutats a "que segueixin participant aquest any perquè és una forma didàctica i divertida de conèixer les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, de conscienciar als nostres escolars de la importància de viure en una Ciutat que ha estat reconeguda amb aquest títol per la UNESCO i de posar en valor el treball que aquestes 15 ciutats desenvolupam en xarxa".

Com regidora d'Educació de Salamanca, ha recordat que "l'any passat vam ser la ciutat més participativa, amb 15 treballs presentats per 9 centres. De fet, el 50% dels projectes presentats a aquest certamen eren de Salamanca, per la qual cosa els anim a continuar participant amb entusiasme i noves idees aquest any".

María Victoria Bermejo ha destacat que "l'objectiu que pretén Aula de Patrimoni, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb la participació de prop de 10.000 alumnes, és que els joves que cursen de primer a quart de l'ESO i que viuen i estudien a les Ciutats Patrimoni, realitzin activitats d'investigació i difusió al voltant dels valors que han fet que aquestes 15 localitats mereixin estar inscrites en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO".

En aquest sentit, ha assenyalat que "els treballs han de centrar-se en les bones pràctiques sobre conservació i difusió del Patrimoni Mundial, en com creuen els alumnes que han de cuidar-se i protegir-se i de quina manera donarien a conèixer aquests béns Patrimoni Mundial. Un programa pedagògic, però també un repte molt divertit perquè els nostres escolars demostrin el seu talent".

El programa compta amb el suport financer de l'Ministeri de Cultura i Esport.

Enllaç a:
· Programa "Aula de Patrimoni" en pdf