Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Concierto GCPHES.M. la reina Sofia va assistir al concert extraordinari, que s'emmarca entre els actes de celebració de l'Assemblea de Batles i Batlesses del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat a Mèrida.

L'Orquestra Simfònica Freixenet de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, sota la direcció de Jordi Francès, va interpretar obres de Brahms i Schumann. La 2 de TVE va retransmetre el concert en directe.

Mèrida, 25 de juny de 2021. Èxit del Concert Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que ha tingut com a escenari el Teatre Romà de Mèrida, i amb el qual s'ha inaugurat la 67 edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida. La Reina Sofia, presidenta d'honor de l'Escola Superior de Música, ha assistit al concert, en el qual l'Orquestra Simfònica Freixenet ha interpretat obres de Brahms i Schumann, sota la direcció del mestre Jordi Francès.

Entre les personalitats que han assistit al concert es trobaven també el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes; la ministra d'Afers Exteriors, Mª Aránzazu González, el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, la presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, Blanca Martín, la directora general de INAEM, Amaya de Miguel Toral, l'ambaixador de Portugal, Joao Mira-Gomes i el cònsol general de Romania a Sevilla, Bogdan-Mihai Stanescu.

El concert s'emmarca en la celebració de l'Assemblea d'alcaldes i alcaldesses de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que se celebra el dissabte 26 de juny a Mèrida, ciutat que ostenta la presidència del Grup el 2021. Al concert han assistit els alcaldes d'Alcalá de Henares (Javier Rodríguez Palacios); Àvila (Jesús Manuel Sánchez Cabrera), Baeza (Loa Marín), Càceres (Luis Salaya), Ibiza/Eivissa (Rafael Ruiz), Salamanca (Carlos Manuel García Carbayo), Santiago de Compostel·la (José Antonio Sánchez Bugallo), Segòvia (Clara Luquero), Toledo (Milagros Tolon), Úbeda (Antonia Olivares), així com regidors de Còrdova (Maria Antonia Aguilar), Conca (Miguel Ángel Valero) i San Cristóbal de la Llacuna (Badel Abelo), en representació de les seues ciutats.

També ha gaudit d'aquest primer gran esdeveniment cultural de l'estiu a Mèridal el president de Paradores de Turisme d'Espanya, Óscar López Águeda; la presidenta de la Fundació Albéniz, Paloma O'Shea, la directora del Museu Nacional d'Art Romà, Trinidad Nogales, així com representants d'altres institucions com la presidenta del Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura o el fiscal superior de la Comunitat Autònoma d'Extremadura, al costat de directius de diferents empreses, com Mercedes Borbolla, directora de la Fundació Prosegur.

El concert s'ha retransmès en directe per La 2 de TVE, amb la col·laboració de la Fundació Prosegur. El programa ha inclòs el Concert per a violí, violoncel i orquestra en la menor Op.102 de Johannes Brahms (1833-1897) i la Simfonia número 4 en re menor, Op. 120 de Schumann (1810-1856), ofert pels alumnes de l'Escola Reina Sofia, Eva Rabchevska (violí) i Willard Carter (violoncel), com a solistes.

El director del Festival de Teatre de Mèrida, Jesús Cimarro, ha destacat la importància de la celebració d'aquest concert com a primer acte de la 67 edició de Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, així com de la visita de la Reina emèrita. "No hi pot haver millor inauguració per al Festival que aquest magnífic concert. Agraeixc a l'alcalde de Mèrida i president del grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Antonio Rodríguez Osuna, que ens hagi fet aquest regal".

Per la seva banda, Rodríguez Osuna ha posat èmfasi que la millor defensa del Patrimoni Mundial és "dotar-lo de vida i és el que fem al Festival de Mèrida". L'alcalde ha anunciat que presentarà a la Junta d'Extremadura l'expedient per sol·licitar la declaració de Bé d'Interès Cultural al Festival de Mèrida per poder tornar a iniciar la tramitació de la seua declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Wpp