abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE circuit cursa patrimoniEl Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat recorda que l'objectiu principal del circuit és la promoció turística i esportiva de les 15 ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat. El circuit consta de 15 proves, de les quals caldrà finalitzar 4 per optar a la classificació final. El circuit compta amb el patrocini de Paradores de Turismo i Viajes El Corte Inglés.

Salamanca, dijous 7 d'abril de 2022. L'Ajuntament de Salamanca ha acollit la presentació del Circuit de Carreres Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que es desenvoluparà d'abril a desembre de 2022, i constarà de 15 proves, de les quals caldrà finalitzar 4 per optar a la classificació final del Circuit.

Carlos García Carbayo, president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i alcalde de Salamanca, ha mostrat satisfacció perquè es pugui reprendre la celebració d'aquest Circuit després de la pandèmia i ha destacat que “es tracta d'una de les grans apostes del nostre Grup per a la promoció turística i esportiva de 15 destinacions úniques, que conjuguen espais monumentals amb el segell Unesco i valuosos entorns naturals, fet que converteix la participació en qualsevol de les carreres en una experiència singular”.

El president del Grup ha afegit que “milers de corredors han participat en edicions anteriors en aquest Circuit i han completat un mínim de quatre proves. El que ens han transmès és que es tracta d'una oportunitat fantàstica de combinar l'esport amb l'experiència turística posterior, fet que suposa gaudir dels nostres nuclis històrics, de la natura, de la gastronomia, dels esdeveniments culturals i dels incentius i bellesa de 15 ciutats úniques”.

El coordinador del Circuit de Carreres, Daniel Gutiérrez, ha explicat que “les distàncies de les proves que formen el Circuit de Carreres Ciutats Patrimoni de la Humanitat 2022, oscil·laran entre els 10 km i la Mitja marató, transcorrent totalment o parcialment a la zona patrimonial de cada ciutat. Cadascuna de les 15 carreres serà organitzada per empreses, clubs o ajuntaments, sent aquestes entitats les responsables de la seva organització i de dur a terme totes les actuacions per al normal desenvolupament de les mateixes. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat gestiona la classificació conjunta, creant d'aquesta manera el circuit de carreres més gran d'Espanya, amb una participació d'unes 20.000 persones”.

Per participar al Circuit de Curses Ciutats Patrimoni de la Humanitat 2022 serà obligatori la inscripció dels corredors a través del formulari on-line allotjat a la pàgina web del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya: www.ciudadespatrimonio.org

L'objectiu principal del Circuit és donar a conèixer les 15 Ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat (Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòfol de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda) a través de les carreres populars. El Circuit arrenca amb la Cursa Nocturna Santiago 10K el dia 30 d'abril i finalitza amb la Cursa Popular Eivissa Patrimoni de la Humanitat 10 km, entre el 4 i el 8 de desembre.

A la presentació també hi ha assistit el coronel cap del Regiment d'Especialitats d'Enginyers Nº11, Ignacio García, que ha detallat que la cursa de Salamanca, amb un recorregut de 10 quilòmetres, s'iniciarà a la porta de l'Aquarterament “General Arroquia” de l'Avinguda de Salamanca, a les 10.30 hores del 15 de maig, passant pels carrers més emblemàtics de la ciutat charra.

Part dels diners recaptats es repartiran a associacions benèfiques a través de Càritas Castrense, ha indicat el coronel per a qui és un “orgull” per al Regiment “haver estat elegits per organitzar la 5a prova inclosa al circuit de carreres”. “Aquesta competició, a més d'estar inclosa en aquest prestigiós circuit, ha esdevingut un clàssic entre les cites esportives de la ciutat de Salamanca i és a més una magnífica oportunitat per donar a conèixer a la societat civil salmantina la tasca del Regiment”, ha dit.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya organitza el Circuit de Carreres, amb el patrocini de Viajes El Corte Inglés i Paradores.

Olivia Reina, directora regional de la Zona Centre de Paradores de Turismo, ha destacat que “11 de les 15 ciutats compten amb un Parador de Turisme, per això aquest Circuit és també una oportunitat per gaudir de la qualitat i l'hospitalitat que brinden els allotjaments de la xarxa i de la seva oferta gastronòmica”.

Per la seva banda, Miguel Angel de la Mata, director general adjunt de Viajes El Corte Inglés, ha afegit que “celebram ser patrocinadors del Circuit de Carreres Ciutats Patrimoni de la Humanitat, juntament amb Ciutats Patrimoni de la Humanitat i Paradores de Turismo de España. Consideram que aquest tipus d'esdeveniments ajuden a promoure la riquesa cultural del nostre país alhora que fomenten una cosa tan sana com les competicions esportives, que ens beneficia a tots, empreses turístiques i viatgers. Per la nostra banda, animarem els nostres clients a visitar aquestes 15 ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat, destinacions úniques de gran riquesa cultural, històrica, patrimonial o gastronòmica”.

Tant Paradores com El Corte Inglés col·laboren en els premis per als participants. Són els següents:

Categoria absoluta masculina:
-Primer classificat: Premi Viajes El Corte Inglés: un viatge a Roma, Ciutat Patrimoni de la Humanitat, per a dues persones amb vol, hotel i trasllats en privat inclosos*.
-Premi Paradores: dues nits d'allotjament a mitja pensió en un Parador.
-Segon classificat: Premi Paradores: dues nits d´estada en allotjament i esmorzar en un Parador.
-Tercer classificat: Premi Paradores: una nit d´estada en allotjament i esmorzar en un Parador.

Categoria absoluta femenina:
Primer classificat: Premi Viajes El Corte Inglés: un viatge a Roma, Ciutat Patrimoni de la Humanitat, per a dues persones amb vol, hotel i trasllats en privat inclosos*.
-Premi Paradores: dues nits d'allotjament a mitja pensió en un Parador.
-Segon classificat: Premi Paradores: dues nits d´estada en allotjament i esmorzar en un Parador.
-Tercer classificat: Premi Paradores: una nit d´estada en allotjament i esmorzar en un Parador.

Wpp