Juny 20, 2024

La Nova Avinguda

Per a la transformació de la ciutat

La inversió de 4,5 milions d’euros serà un impuls per a la transformació de la ciutat i un impuls econòmic amb la contractació personal, que treballen en tres equips, al llarg d’un any per a l’execució de l’obra.

La remodelació de l’avinguda aportarà beneficis per a tota la ciutat i especialment per al veïnat i el sector comercial dels barris, impulsant l’economia local, augmentant la salut de les persones i protegint activament el clima.

Un renaixement al cor de la ciutat

Serà, sense dubte, un renaixement al cor de la ciutat, amb una imatge renovada a una de les principals vies de la ciutat, una de les més transitades per vianants i cotxes on, junt al vianant i la bicicleta, el petit comerç i la millora de la vida veïnal serà protagonista de la nova avinguda.

Amb un nou paviment, un nou carril bici, el nou enllumenat, nou i modern mobiliari urbà, nou clavegueram i nou arbrat a la nova avinguda.

La ciutadania també podrà disposar d’un nou carrer per a vianants, el de l’Arquebisbe Cardona Riera, sumam 850 metres quadrats per a vianants més a la nostra ciutat, amb bancs, arbrat i nou mobiliari a l’abast de tothom.

Què passa amb l'arbrat?

L'arbrat actual de l'avinguda d'Isidor Macabich, en la seva majoria es troba amb malalties que n’aconsellen la retirada, ja que podrien caure o s'haurien de retirar aviat com ha passat amb altres exemplars anteriorment. A primera vista no es veu, però diversos tipus de fongs maten l'arbre per dins, el debiliten i cauen. Per tant prioritzam la seguretat en una avinguda tan transitada.

Pel que fa a les arrels són tan grans que cerquen el seu espai i rompen el paviment deteriorant les rajoles o aixecant-les, de forma que són un perill i també una dificultat per a l'accessibilitat. A més, també deterioren la xarxa de sanejament. També cal tenir en compte que l'obertura de rases per millorar el sanejament, xarxa de telecomunicacions i serveis, malmetria tant les arrels que desestabilitzaria els arbres.

Per aquests motius, el més convenient per a la seguretat és substituir l'arbrat actual per unes espècies més adients.

El nou arbrat seran lledoners i Schinus molle, la seva distància amb les faroles permetrà que la il·luminació de l'avinguda sigui millor que l'actual ja que la seva alçada i distància no taparà les 190 noves lluminàries LED de la nova avinguda. Per tant es millorarà en seguretat per la planificació de la col·locació del nou arbrat.

A la nova avinguda hi haurà un total de 148 elements d'arbrat i jardineria en lloc dels 150 actuals.