formador online

Com convertir-te en formador en línia

Amb l’arribada de les noves tecnologies, els mètodes d’aprenentatge han canviat totalment i l’e-learning (o aprenentatge en línia) ha arribat per quedar-se. Les noves eines digitals han fet que qualsevol docent s’hagi vist obligat a adquirir formació específica per ensenyar emprant les noves tecnologies. Però, quines habilitats i coneixements necessita un docent en un entorn d’aprenentatge en línia? 

 

Les noves tecnologies i eines disponibles per impartir formacions telemàtiques, com ara Skype o Zoom, són una via cada vegada més popular, ja que permeten que la interacció entre el professor i l’alumne sigui immediata, entre molts altres avantatges. La formació en línia ha guanyat gran força tant en el món empresarial com en l’educatiu i tot apunta que, en els propers anys, mantindrà aquesta tendència. T’agradaria convertir-te en formador en línia? Descobreix què necessites aprendre.

 

Característiques del formador en línia:

 

Tant si et dediques a la formació com si ets un professional que vol complementar la seva feina amb l’ensenyament, l’aprenentatge en línia pot oferir-te una infinitat de possibilitats. Sens dubte, un dels principals requisits d’un formador en línia és que ha de ser bon coneixedor de les principals eines tecnològiques que li permetin impartir eficaçment els continguts del seu curs. Les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) han revolucionat el món de l’educació i un docent digital ha de saber adaptar-s’hi i estar al dia de tots aquests canvis. Per això, un formador en línia s’ha de mantenir 100% actualitzat (i sí, això vol dir no deixar de autoformar-se mai).

 

Coneixements imprescindibles per al docent digital

 

Com assenyalàvem, el docent digital haurà d’estar sempre al dia de les noves eines tecnològiques, amb un focus especial en:

 

  • L’adaptació dels nous materials digitals i els canvis metodològics.
  • L’adquisició de coneixements tècnics sobre sistemes operatius i aplicacions informàtiques.
  • El desenvolupament d’habilitats de coaching per aconseguir motivar els seus alumnes.
  • L’estimulació de la feina en equip entre els alumnes.
  • L’ús de les xarxes socials com a eines d’interacció amb els alumnes.
  • La ludificació i la utilització de recursos web.

 

I tu, estàs al dia en totes aquestes eines tecnològiques? No et perdis el nostre curs per convertir-te en formador en línia!