cokorking en Ibiza

Espais de cotreball (coworking): la solució per a molts emprenedors

Et sona el terme cotreball? És bastant probable que l’hagis sentit alguna vegada. I més encara en els darrers mesos, ja que, amb l’augment del teletreball, aquesta paraula està més de moda que mai…

Un espai de cotreball és un lloc físic que permet professionals, emprenedors i pimes de diferents sectors compartir un mateix espai de treball per desenvolupar projectes professionals de manera independent, alhora que es fomenten les sinergies entre ells.

Com funciona?

Els cotreballadors (com solen anomenar-se els membres dels espais de cotreball) lloguen l’espai físic que necessiten per desenvolupar el seu negoci (que pot ser una taula o una oficina pròpia, per exemple). La majoria dels espais de cotreball compten amb mobiliari modern i funcional i excel·lent connexió a internet i posen a disposició dels socis sales de reunions, impressora o servei de recepció, entre d’altres. Molts d’ells van fins i tot més enllà d’oferir un mer espai físic de treball, i s’afanyen per crear un calendari d’esdeveniments socials (xerrades, tallers, dinars, activitats d’oci…) per refermar les relacions personals i laborals entre els cotreballadors.

Beneficis dels espais de cotreball per als emprenedors

  • L’horari de treball el tries tu: la majoria dels espais de cotreball compten amb horaris amplis o, fins i tot, accés disponible 24/7.
  • Alguns espais de cotreball compten amb interessants programacions culturals, que permeten als membres continuar aprenent d’altres companys o, fins i tot, impartir formacions als altres sobre la seva àrea d’especialització, cosa que els ajuda a donar a conèixer els seus projectes.
  • Els preus se solen ajustar a cada tipus de cotreballador i es pot triar entre diferents “plans” en funció de l’ús que cada membre vulgui fer de l’espai.
  • És més difícil que et distreguis treballant en un espai de cotreball que a casa, ja que estaràs envoltat de més gent en la teva mateixa situació, la qual cosa sens dubte fomenta un ambient de treball ideal i t’ajudarà a centrar-te en el teu treball.
  • La majoria dels espais de cotreball ofereixen també la possibilitat de llogar sales de reunions, cosa que sens dubte serà la teva millor carta de presentació amb els teus clients.
  • Un espai de cotreball fomenta la creativitat i l’intercanvi d’idees amb altres experts en altres disciplines.

Un espai de cotreball és una proposta molt interessant per a qualsevol emprenedor, independentment de la fase en què es trobi el seu negoci, ja que aquests espais permeten un estalvi important de costos, alhora que proporcionen l’ambient perfecte per treballar. Si ets emprenedor o treballes des de casa, no t’ho pensis més! Busca el teu espai de cotreball a Eivissa i comença a gaudir dels seus beneficis econòmics, socials i professionals.